Prizorišča

Velika dvorana

Velika dvorana

Velika dvorana Španskih borcev je primerna za široko paleto kulturnih in komercialnih dejavnosti ter sprejme 360 obiskovalcev.

Mala dvorana

Mala dvorana

Obnovljena Mala dvorana se nahaja v kletnih prostorih Španskih borcev in sprejme približno 60 obiskovalcev. Primerna je za scensko manj zahtevne prireditve. Dostop do male dvorane je po zunanjih stopnicah (pred glavnim vhodom levo), navzdol, skozi kletni vhod in levo.

Studio

Studio

Studio se nahaja v kletnih prostorih stavbe in služi kot vadbeni prostor plesnega ansambla EnKnapGroup, ki ima domicil v Španskih borcih. Studio je primeren predvsem za plesne delavnice.

Kavarna Internacionala

Kavarna Internacionala

Kavarna z revolucionarnim pridihom, ki vas vabi na jutranjo kavo, opoldanski sendvič, popoldansko pijačo s prijatelji in večerno druženje po prireditvah. Odprto vsak dan od 8.00 do 23. ure ter do 02. ure ob prireditvah.

Galerija Internacionala s teraso

Galerija Internacionala s teraso

Galerija Internacionala v 1. nadstropju je namenjena galerijski dejavnosti, uporablja pa se tudi za kulturne prireditve. Z Galerije je neposreden dostop na atraktivno odprto teraso z razgledom na tržnico Moste.

Bralnica

Bralnica

Zastekljena bralnica je primerna za dogodke z manjšo udeležbo (do 50 oseb). Primerna je za scensko manj zahtevne prireditve, predvsem seminarje, tiskovne konference okrogle mize, literarne večere in predavanja. Prostor je odmaknjen od kavarniškega vrveža in omogoča prijetno, intimno...

Mediateka

Mediateka

V Mediateki, ki se nahaja v 1. nadstropju Španskih borcev, nastaja zbirka gradiv in dokumentov o sodobnih scenskih umetnostih s poudarkom na sodobnem plesu. Prostor, v katerem so na voljo tudi računalnik, uporablja Knjižnica Jožeta Mazovca.

Knjižnica

Knjižnica

V stavbi Španskih borcev ima prostore tudi Knjižnica Jožeta Mazovca, ki spada pod okrilje Mestne knjižnice Ljubljana. Ker je iz bralnice mogoč prehod v kavarno, si lahko privoščite jutranjo ali popoldansko kavo v Kavarni Internacionala ter proč od dnevnega vrveža prelistate tudi svoje...

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas