Fragile in Beginning

Fragile in Beginning

dvojni plesni večer

Izraelski vsestranski umetnik Gali Kaner je svojo artistično pot začel kot igralec, nato pa presedlal na sodobni ples. Najprej se je pridružil skupini Muza Dance Company, pozneje pa delal tudi samostojne projekte. Iztoka Kovača je spoznal v Izraelu ob delu s skupino Muz Dance Company. Takrat ga je povabil k sodelovanju pri predstavi S.K.I.N.. Sledili sta sodelovanji v Podgorškovem filmu Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? ter v predstavi Pasjansa.

»Ne zgodi se pogosto, da bi plesalci na projektu postali zares pravi prijatelji, a na projektu Pasjansa se je to zgodilo in to je redko veselje.« (Gali Kaner)

Izraelska plesalka Karmit Burian, nekdanja gimnastična državna prvakinja, je bile pred plesno kariero članica gimnastične državne in olimpijske reprezentance Izraela. Po zaključenem študiju na Tel Aviv Dance Department of Education, se je posvetila plesni karieri v Izraelu in leta 2003 prišla v Slovenijo, kjer je sodelovala z Iztokom Kovačem na projektu S.K.I.N. ter filmu Kaj boš počel, ko prideš ven od tu?

»Mnogokrat se me prosili, da napišem kaj o svojih delih, vendar mi to nikoli ni zares uspelo. Nimam besed, s katerimi bi opisal svoje kreacije; delo samo govori vse, kar sem želel povedati.« (Gali Kaner)
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

FRAGILE
Koreografija: Gali Kaner
Nastopa: Karmit Burian
Glasba: Leo Bachmann solo tuba iz "Pallet of sound", Giacinto Scelsi "Okanagon" igra Joëlle Léandre

BEGINNING

Koreografija in nastopa: Gali Kaner
Kostumografija: Rosalind Noctor
Glasbena podlaga: Chopin, San Remo festival, Soundscape Røst ‎– Spaces And Species Vol. 1, Jan Steele / John Cage ‎– Voices And Instruments

Producent: Karmen Keržar, Zala Česnik
Produkcija: Gali Kaner
Produkcija gostovanja: Zavod EN-KNAP
S pomočjo: plesna mreža Aerowaves

Predstavi FRAGILE in BEGINNING gostujeta v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki prinaša svežo, avantgardno evropsko produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Festival sodi v mrežo Aerowaves.


 


Mala dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
10 eur; 6 eur dijaki, študenti; upokojenci; brezposelni in osebe s hendikepom vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas