Solisti s simfoniki Cantabile

Solisti s simfoniki Cantabile

koncert

Simfonični orkester Cantabile
Marjan Grdadolnik, dirigent
Manca Rupnik, koncertna mojstrica

Erik Košak, rog
Nina Reščič, flavta
Špela Pirnat, viola
Martina Strasser, klarinet
Miha Nagode, basetni rog
Anže Rupnik, klavir

Spored:
W. A. Mozart, C. Chaminade, A. Piazzolla, F. Mendelssohn, F. Liszt, L. Van Beethoven

Simfonični orkester Cantabile 2011–2017


Simfonični orkester Cantabile je prvič stopil pred publiko spomladi leta 2011. Odločitev za oblikovanje simfoničnega sestava je bila smela in pogumna. Slonela je na spoznanju prvih orkestrašev in idejnega vodje, dirigenta Marjana Grdadolnika. Da je bila odločitev prava, so mnogi spoznali že na prvih koncertih orkestra. Glas o novem orkestru s sodobnimi metodami dela in ustvarjanja glasbe se je hitro širil med glasbeniki in ljubitelji glasbe. Orkester je po šestih sezonah postal prepoznaven doma in v tujini ter z velikimi načrti snuje nove programe, glasbeniki pa so že nastopali v Franciji, Švici, Avstriji, Italiji in seveda širom Slovenije, vabila in ponudbe pa prihajajo od vsepovsod.
Že uveljavljeni poklicni glasbeniki v orkestru Cantabile prepoznavajo zrel in visoko profesionalen glasbeni sestav, mladi instrumentalisti in pevci pa z velikim navdušenjem sprejemajo izziv igranja solističnih skladb. Z orkestrom so kot solisti že nastopili tako vrhunski umetniki, kot tudi mladi perspektivni solisti, med njimi Janez Lotrič, Bernarda Fink, Mojca Bitenc, Domen Križaj, Lucas Somoza Osterc, Aljaž Farasin, Gal in Severa Gjurin, skupina Čedahuči, Vasilij Meljnikov, Manca Rupnik, Matej Avšič, Ivana Marija Vidović in drugi. V koncertnih sporedih Simfoničnega orkestra Cantabile najdemo tako skladbe klasičnih mojstrov vseh slogovnih obdobij, kot tudi glasbo za film, balet in druge zvrsti umetnosti, orkester pa pripravlja tudi odmevne vokalno-instrumentalne projekte.
Leto 2017 je bilo zaznamovano predvsem z izjemno uspešnim mednarodnim projektom ’Oboroženi mož: maša za mir’, ki so ga simfoniki izvedli skupaj s prijateljskim pevskim zborom Der Chor iz Švice. Zadnja štiri leta orkester konec decembra izvede vselej težko pričakovani in odlično obiskani gala božično-novoletni koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.
 

« Napovednik|Glasba

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Marjan Grdadolnik, dirigent, Manca Rupnik, koncertna mojstrica, Erik Košak, rog, Nina Reščič, flavta, Špela Pirnat, viola, Martina Strasser, klarinet, Miha Nagode, basetni rog, Anže Rupnik, klavir

Produkcija: KD Simfonični orkester Cantabile


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
Prostovoljni prispevki

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas