Neforma 66

Neforma 66

improvizacijski dogodek

Na 66. Neformi bodo nastopili Tina Valentan, Polona Maher, Jaka Šimenc, Gal Škrjanec Skaberne, Barbara Novakovič Kolenc in Valerie Wolf- Gang; sodelavci projekta Točka osi (ki je del širše zastavljene Triologije Dinamike prostorov 2016-2018 v produkciji zavoda Muzeum). Dogodek bo del procesa, ki ga razvijajo skozi projekt ter nekakšen work in progress- priložnost za gledalce, da so priča nečemu še nastajajočemu in možnost za ustvarjalce, da le to preverijo pred publiko.

 

Več o projektu Točka osi na: MUZEUM, Zavod za umetniko produkcijo, posredovanje in založništvo

----------------------------------------

Tina Valentan je plesalka in koreografinja, diplomantka SNDO (Amsterdam). Kot performerka sodeluje predvsem s Snježano Premuš, Milanom Tomašikom in Matejo Bučar, kot samostojna avtorica je nazadnje ustvarila solo Kalipso (produkcija Mesto žensk). Z JSKD sodeluje kot regijska selektorica plesnih skupin. Leta 2017 je prejela nagrado Ksenije Hribar za plesalko/performerko.


Polona Maher je diplomirala iz kiparstva na Akademiji lepih umetnosti v Bologni. Študijsko se je izpopolnjevala na Fakulteti za umetnost v Bristolu, Velika Britanija. Leta 2006 je prejela nagrado "Aletti" na umetniškem sejmu Art Verona. Njena dela se nahajajo v stalnih zbirkah Mestne galerije Palazzo Forti v Veroni, Umetnostne galerije Maribor, Factor banke in družbe Talum.

Jaka Šimenc je v več kot dvajsetih letih delovanja, kot mojster svetlobe in občasno tudi scenograf, sodeloval z mnogimi umetniki. V avtorskih delih se poglablja v različne oblike gledališča, kot sta gledališče brez igralca in sonorično gledališče ter v raziskovanje izraznih možnosti podpornih elementov v gledališču. Je dolgoletni sodelavec Zavoda EN-KNAP. Že vrsto let je dejaven tudi na področju izobraževanja tehničnih in oblikovalskih poklicev v gledališču.


Gal Škrjanec Skaberne je glasbenik in skladatelj. V zadnjem času se je kot avtor glasbe usmeril predvsem na področje plesa in gledališča. Kot avtor glasbe je sodeloval pri projektih; s Tamásom Tuzo in Omarjem Ismailom pri Motion-Pictures, z Jako Šimencem pri Mavrici, s Tonetom Škrjancem v projektih Duh želve je majhen in zelo star in Sladke pogačice.


Barbara Novakovič Kolenc je študirala sociologijo kulture in umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti, nato pa diplomirala na oddelku za gledališko igro na AGRFT v Ljubljani. Dejavna je kot režiserka, igralka, producentka, scenografka in kustosinja pri različnih umetniških projektih. Leta 1995 je ustanovila Muzeum, zavod za umetniško produkcijo, posredovanje in založništvo, kjer danes deluje kot umetniška direktorica in izvršna producentka. Njeno ustvarjanje zaznamuje povezovanje gledališča z ostalimi umetniškimi praksami: glasba, gib in vizualne umetnosti.


Valerie  ‬Wolf  ‬Gang,  ‬MA,  ‬je  ‬slovenska  ‬vizualna  ‬umetnica  ‬in  ‬filmarka.  ‬Njena  ‬dela  ‬se ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬osredotočajo na ideje človeških izkušenj, kot so vidiki zavesti in odraz družbenih konfliktov, ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ki izhajajo iz političnih predpisov in omejitev. Njena dela so bila razstavljena v številnih galerijah doma in v tujini, za njih pa je prejela različne nagrade in mednarodne štipendije. Je članica umetniškega kolektiva  ‬Spielraum  ‬Ensamble,  ‬raziskovalne  ‬enote  ‬Famul  ‬VideoLab  ‬in  Društva  ‬slovenskih ‬režiserjev.  ‬Je  ‬ustanoviteljica  ‬UV  ‬Arthouse,  ‬ki  ‬producira  ‬eksperimentalne  ‬filme,  ‬video ‬instalacije in raziskuje področje novih medijskih tehnologij in interaktivnih multimedijskih del. ‬Od leta  ‬2018  ‬je  ‬zaposlena na  ‬’Institute of  ‬Fine  ‬Arts Vienna’, kjer  ‬sodeluje na triletnem projektu ‘Geneology of Amnesia’ z dunajsko akademijo ‘‬Akademie der bildenden Künste Wien’‬.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
Spletna stran:
https://valeriewolfgang.com/ 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Ples: Tina Valentan
Oblikovanje prostora: Polona Maher
Oblikovanje svetlobe: Jaka Šimenc
Glasba: Gal Škrjanec Skaberne
Dramaturgija: Barbara Novakovič Kolenc
Montaža slike: Valerie Wolf - Gang
 

Kuratorka plesnega programa: Katja Legin
Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas