Neforma 80

Neforma 80

izvajalske umetnosti

V skoraj spomladanski Neformi nas bo pomlajevala nepredvidljiva zasedba ustvarjalcev. Izven okvirjev izvajalske samokontrole se bodo srečali trije raznoliki performerji – Nina Pertot Weis, Rok Kravanja in Leon Marič ter svojevrstna glasbenika - bobnar Bojan Krhlanko in tubist Goran Krmac.


Vstopili bodo v odprt in krhek prostor, kjer se pravila rušijo skoraj sočasno, kot se sestavljajo, da bi razkrili surovo zmogljivost nenačrtovanega, naključnega, in iracionalnega. Vstopite še vi in se pustite presenetiti!


Nina Pertot Weis je plesalka, koreografinja, gledališka ustvarjalka. Končala je Umetniško gimnazijo v Mariboru, smer balet in se vpisala na Salzburg Experimental Academy of Dance. Je učiteljica joge in joge za otroke.
Kot soavtorica in izvajalka je z različnimi koreografi in režiserji ter plesalci sodelovala pri številnih projektih, mdr. Punčka in svet, Procesiranje, Neumestljivi, Brez solz za pedre, Zelena miza, Urbani zarisi, Tri verzije prostora, Čigumitvist … Soustvarila je več gledaliških interaktivnih predstav in delavnic za otroke. Deluje tudi kot svetovalka za gib in koreografinja pri gledaliških predstavah ter zadnja leta kot žirantka na festivalu Otroški festival gledaliških sanj.

Rok Kravanja (1983), po diplomi razredni učitelj in dramski igralec, v praksi bolj performer, v zadnjem času tudi mentor različnim skupinam. Zanimanje za raziskovanje odnosa s publiko ga je najprej vodilo skozi delavnice in nato performanse Via Negative (Bremza (2013), In tako dalje in tako naprej( 2014), *arija *omagaj (2019). Vse bolj ga mamijo projekti, ki presegajo meje klasičnih gledališčih okvirov, zato sodeluje s tademom Kitch (PopParty (2017)), loteva pa se tudi projektov, ki drzneje posegajo v realno -  tako je lani pri Zavodu Maska nastal njegov prostituški performans Lahko ti podarim samo užitek (2019). Od zaključka igralske akademije (AGRFT) intenzivneje sodeluje s kolegico režiserko Tjašo Črnigoj, s katero se preizkušata v hibridnih projektih dramsko-performativnega značaja, s koreografinjo in oblikovalko Ajdo Tomazin pa v letu 2019 ustanovita zavod ODPRTI PREDALI, katerega prvenstveno poslanstvo je odprtost za sodobno interdiciplinarno ustvarjanje.

Leon Marič (1991), mednarodno aktiven plesalec,  je svoje plesne in umetniške interese začel razvijati na Umetniški gimanziji za sodobni ples v Ljubljani, kjer je leta 2010 maturiral. Trenutno je del plesnega aktiva na SVŠGUGL. Leta 2014 je diplomiral na univerzi “Anton Bruckner Privatuniversitat Linz”, iz smeri sodobnega plesa in študija giba ter performansa. Med študijem je sodeloval pri več projektih za Cie.Off Verticallity v režiji Rose Breuss. Nekateri slovenski umetniki, s katerimi je imel možnost sodelovati in kateri so vplivali na njegov umetniški razvoj so: Matjaž Farič ( “No more solo” in “Sinestezija”), Magdalena Reiter ( “Forms of distance”), Maja Delak in Luka Prinčič ( “Jitakami”). Od 2014 sodeluje s koreografom Alessandrom Sciarronijem (“You Dont Know How Lucky You are”, “FOLK- S will you still love me tomorrow?”,  “Augusto”).


Bojan Krhlanko je študiral na Avstrijskem deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Erichu Bachträglu in Klemensu Marktlu. Še kot študent je sodeloval s svetovno priznanimi jazz glasbeniki ter s skupino The Stroj redno koncertiral po evropskih ter azijskih državah. Trenutno ustvarja v številnih jazz projektih: Boštjan Simon; There Be Monsteres,  MiniMe, Brest, Igor Matkovič Kvintet, Abstract Construction Collective ter Cromatik 5. Je zelo kreativen glasbenik, ki vedno raziskuje področja neslišanega in je v letu 2014 izdal ploščo Pocket Music- Rise Of The Androids, ki je bila v celoti narejena na pametnem telefonu. Že več kot desetletje je eden najboljših slovenskih bobnarjev. V letu 2017 je postal tudi član legendarne zasedbe Laibach, drugače je sodeloval s pop in rock projekti, kot so Pero Lovšin Band, The Stroj, Kukushai in številnimi drugimi.


Goran Krmac je priznan glasbenik z edinstvenim sestavom veščin. Predvsem izstopa njegova tehnika na tubi, ki s svojim skroraj baskitarskim zvokom pogosto preseneti poslušalca. Njegova vsestranskot se kaže v rednih sodelovanjih z glasbeniki, kot so harmonikar Janez Dovč, klarinetist Boštjan Gombač, kantavtor Rudi Bučar in saksofonist Boštjan Simon, kakor tudi s številnimi kakovostnimi glasbeniki svetovnega merila. Trentuno deluje tudi kot umetniški vodja, dirigent in aranžer v Big bandu Cerknica.

 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Ples: Nina Pertot Weis, Rok Kravanja, Leon Marič
Glasba: Bojan Krhlanko, Goran Krmac
Kuratorka plesnega programa: Tina Valentan
Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas