Hodworks: PRIVID

Hodworks: PRIVID

plesna predstava

Privid je predstava, ki gledalca popelje na bojno polje kjer se bijejo kulturne in politične sile, ki smo jih sami oblikovali za nas. Gre za na videz izmišljeno, vendar dejansko zelo resnično področje, v katerem se boreči se performer znajde v ekstremnih situacijah. Osrednje teme predstave so tako nemoč, ranljivost, neuspeh in izguba vere. Na tej točki v predstavo vstopi tudi cikel kratkih klavirskih skladb Béle Bartók z naslovom »For Children«. Ta dobro poznani melodični svet je del madžarske osebne in vsesplošne kulturne dediščine, ki nas vrača v otroške spomine in ustvarja svojevrstno razpoloženje, kot na primer občutek, da prvič spoznavamo svet. V tej dvojnosti se morala, ki jo ustvarjajo sile moči, sooča z otroško nedolžnostjo. Performer in gledalec se tako znajdeta v istem konfliktnem prostoru, v katerem lahko iščeta odgovore in si zastavljata nadaljnja vprašanja.

HODWORKS

Ponovno se vrača ena od uspešnic, v kateri nastopajo člani kolektiva iz Budimpešte, ki ga je ustanovila slovenskemu občinstvu že znana umetnica, Adrienn Hód. Njena skupina Hodworks je v Španskih borcih nastopili že trikrat, in sicer na otvoritvi sezone 2012/2013 s predstavo Basse Dance (v okviru projekta »Ples na platnu, film na odru« - srečanje plesa, filma in videa v Španskih borcih in Slovenski Kinoteki),  januarja 2015 so predstavili radikalno performativno raziskavo Dawn/Zora in dan zatem nastopili z delom Conditions of Being a Mortal / Kako biti smrtnik. V letu 2016 pa je sledilo izjemno sodelovanje z Adrienn Hód, ko je s skupino EnKnapGroup ustvarila provokativno delo Pearl. Zaradi izjemnega odziva, ki ga skupina doživlja pri slovenskem občinstvu, smo skupino Hodworks povabili tudi na EN-KNAPov jubilejni teden leta 2018, kjer so v Mestnem muzeju navdušili s predstavo SOLOS.

(Opozorilo: Predstava vsebuje goloto)

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Ustvarjalci in izvajalci: Emese Cuhorka/Marcio Kerber Canabarro, Jenna Jalonen, Máté Váth, Csaba Molnár, Jessica Simet/Bea Egyed, Zoltán Vakulya
Glasba: Béla Bartók: For Children in Ábris Gryllus
Svetlobno oblikovanje: Miklós Mervel
Kostumografija in scenski pripomočki: Csenge Vass
Dramaturgija: Ármin Szabó-Székely
Koreografija: Adrienn Hód
Mednarodni odnosi: György Ujvári-Pintér
Zahvala: Júlia Szlávik, Marcio Kerber Canabarro, Tamara Zsófia Vadas, Gregor Runge, Imre Vass
S podporo: EMMI, NKA, OFF Foundation, SÍN Cultural Centre, Partnership with Workshop Foundation

------

Dogodek podpira Madžarski kulturni inštitut.


Predstavi gostujeta v okviru mednarodnega programa Uvoz-Izvoz Zavoda EN-KNAP, ki v Španske borce kontinuirano prinaša vrhunsko mednarodno produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti.



-------------------
PRODUKCIJA GOSTOVANJA:
Izvršna producentka programa UVOZ-IZVOZ: Karmen Keržar / Uredništvo in stiki z javnostjo: Nina Smerkol / Marketing: Goran Pakozdi / Tehnična izvedba: Gal Škrjanec Skaberne, Omar Ismail, Hotimir Knific, Aleksander Plut, Leon Curk, Špela Škulj / Koordinator tehnične ekipe Španskih borcev/EN-KNAP: Jaka Šimenc / Umetniški vodja CK Španski borci, direktor in umetniški vodja Zavoda EN-KNAP: Iztok Kovač / Direktorica CK Španski borci, vodja programa in produkcije Zavoda EN-KNAP: Marjeta Lavrič

Produkcija: Zavod EN-KNAP
 


Velika dvorana

Trajanje: 90 minut

Vstopnice:
12 eur; 8 eur dijaki, študenti, upokojenci; brezposelni in hendikepirani vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas