Emese Cuhorka & Csaba Molnár: Mojstrovina

Emese Cuhorka & Csaba Molnár: Mojstrovina

plesna predstava

Jedro dueta Emese Cuhorka in Csabe Molnár, Mojstrovina tvori sklicevanje na dogajanje v kulturi in nenavadni gibi. Delo, ki se razvija skozi niz vinjet, raziskuje načine, kako lahko telo odvrže kulturne pomene in simbole, ki se projecirajo nanj skozi čas. Z uporabo predmetov, kot so kostumi, ki preprečujejo gibanje, telo v vrtincu funkcionalnih ovir preoblikuje svojo avtonomijo.


Vsako telo je samostojna mojstrovina, ki jo ustvarita telo samo in okolica. Cuhorka and Molnár s spreminjanjem telesa manipulirata z okolico in si jemljeta svobodo do ponovne opredelitve.

----
Plesalka, učiteljica in koreografinja Emese Cuhorka je leta 2011 diplomirala na Akademiji za sodobni ples v Budimpešti.  Z Adrienn Hód sodeluje od leta 2007, od leta 2009 pa je članica skupine Hodworks. Cuhorka, ki jo zanima eksperimentiranje z oblikami in formati izvedb, sodeluje z gledališkimi skupnami, kot so TÁP Színház, Dollár Papa Gyermekei, in redno poučuje sodobni ples ter improvizacijo za amaterje in profesionalce. Prejela je nagrade, kot sta nagrada Rudolfa Lábana na Madžarskem in posebna nagrada, ki jo podeljujejo madžarski gledališki kritiki.


Plesalec in koreograf Csaba Molnár si prizadeva za uskladitev radikalnih skrajnosti. Zanima ga predvsem raziskovanje, kako lahko različni načini izražanja, kadar jih postavimo skupaj, najbolj zasebni fenomen človekovega življenja spremenijo v univerzalno in osvobajajočo gledališko izkušnjo. Svoje poklicno izobraževanje je začel na Akademiji za sodobni ples v Budimpešti, plesno izobrazbo pa zaključil z dvoletnim programom pri P.A.R.T.S v Bruslju. Leta 2010 je postal član madžarske skupine Hodworks. Njegova lastna koreografska dela vključujejo KITTY2012, Decameron in The ox. Csaba Molnár je soustvarjalec osmih del, ki so prejela letno nagrado Rudolfa Lábána za najboljšo madžarsko predstavo sodobnega plesa v sezoni, izvedel in soustvaril pa je šest del, ki jih je izbrala mreža Aerowaves.


 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Koncept, koreografija in izvedba: Emese Cuhorka, Csaba Molnár
Zvok: Ábris Gryllus
Oblikovanje luči: Kata Dézsi
Kostumi: Csenge Vass
Vodja projekta: László Fülöp
S podporo: Zoltán Imre Program, National Cultural Fund of Hungary,  SÍN Arts and Culture Center, Workshop Foundation, Trafó - House of Contemporary Arts, Off Foundation and Collegium Hungaricum Berlin


Velika dvorana

Trajanje: 40 minut

Vstopnice:
Festivalska vstopnica 25 EUR Festivalsko vstopnico lahko kupite na blagajni Centra kulture Španski borci v delovnem času blagajne in na spletni strani www.mojekarte.si. S festivalsko vstopnico lahko na dan dogodka na blagajni prizorišča prevzamete vstopnico za posamezni dogodek. Vstopnica za posamezen dogodek 5 EUR Vstopnico lahko kupite na dan dogodka na blagajni prizorišča v delovnem času blagajne. Število vstopnic za Springback Ringside je omejeno na 25 zato je ogled predstave mogoč zgolj ob predhodni rezervaciji na goran.pakozdi@en-knap.com. Vsi dogodki na prostem so brezplačni. ---- Vstop na prireditve je mogoč pod pogoji vladnih odlokov, ki so v veljavi na dan dogodka.

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas