RAMAZURI

RAMAZURI

družinska, plesno-cirkuška predstava (8+)

RAMAZURI je predstava, ki vas bo svojo iskrivostjo nasmejala, razveselila in napolnila!

Priznana madžarska plesna skupina se s predstavo RAMAZURI podaja v popolnoma novo dimenzijo svojega dosedanjega ustvarjanja, kjer izvrstna glasba v živo sproti uglašuje in vzpodbuja igrivo koreografijo s plesno-akrobatskimi elementi.

Čarobni svet predstave RAMAZURI nas zapelje v vesolje onstran besed, kjer se že na začetku izgubimo v času. Gib postane jezik, medtem ko mimika in telo ustvarjata pripovedi tako, da  lahko tako najmlajši, kot tudi zahtevnejši gledalci uživajo v tej iskrivi pustolovščini. Vstopite v svet, v katerem gresta humor in drama z roko v roki in kjer se na odru hkrati prepletajo nežnost in artikulirana divjost, eleganca in komedija, resničnost in fantazija. Predstava deluje kot ostro izbrušeno ogledalo groteske, v kateri se preko umetniškega izraza izrisujejo tako veličastne, kot tudi nerodne poteze človeške narave.

Pomemben del te cirkuško strukturirane plesne predstave predstavljajo tudi slikoviti kostumi, scenografija s številnimi rekviziti, kateri plesalcem omogočajo dodaten vir navdiha v medsebojnih odnosih in prostor srečevanj ter avtorska glasba Izsáka Farkasa in Dávida Szarvasa, ki predstavi dodaja edinstveno vzdušje, v katerem se na izviren način čutijo vplivi elektroswinga, etna, jazza in hip-hopa.

O skupini


Eva Duda Dance Company je po več kot desetletju delovanja postala ena najbolje uveljavljenih sodobnih plesnih skupin na Madžarskem. S svojim delom skušajo zgraditi vez med znanimi plesnimi izrazi in tistimi, ki so bolj progresivni in manj znani splošni javnosti. S tem želijo izobraziti publiko in ji omogočiti čim večje razumevanje plesa, ki je lahko tudi nekonvencionalen, sodoben, abstrakten in kompleksen. Kot poslanstvo so si zadali ustvariti sodobno-plesne predstave, ki bi bile široki javnosti dostopne in razumljive. V zadnjih desetih letih se je njihovih predstav udeležilo približno 50.000 gledalcev iz petnajstih različnih držav, kar dokazuje, da so mlada in visoko motivirana organizacija, z velikimi idejami in načrti, ki se prepletajo z njihovo osnovno vizijo uprizoritvenih umetnosti.


»Za skupino je značilna raznolikost žanrov in različnih stilov. Skupno v njihovih nastopih so dinamika, natančnost in tankočutnost.«
Emőke Sárosi
 

« Napovednik|Ples in gledališče|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

USTVARJALCI:
Plesalci: Eleonora Accalai, Gabriella Bacsó, Vera Bundschuh, Lúcia Dévai, Dániel Dragos, Csongor Füzesi, Gábor Ivanov, Javier Mario Salcedo Hernández, Mátyás Kovács, Anna Szilvási
Glasba, glasbena kompozicija: Izsák Farkas, Dávid Szarvas
Scenografija: Éva Duda
Kostumografija: Julcsi Kiss
Oblikovanje luči: József Pető
Trenerji: Márton Csuzi, Leonetta Lakatos, Lennart Paar, Olivér Ott, Milán Újvári, Zsófia Zoletnik,
Asistenta koreografije: Beatrix Csák, Orsolya Vitárius
Umetniško vodstvo: Ágnes Huszár
Vodja skupine: Anita Vodál
Režija, koreografija: Éva Duda

S podporo: Ministry of Human Capacities, Human Capacities Grant Management Office, National Cultural Fund of Hungary, National Dance Theatre, Budapest Capital City’s Council of XI District Újbuda, FÜGE Productions, Inspirál Circus Center, Movein Studio


Posebna zahvala: Zoltán Faller – airtrack.hu, Bence Vági – Recirquel, Olivér Ott – Pattanj SportegyesületEN-KNAP PRODUKCIJA GOSTOVANJA:

Izvršna producentka programa UVOZ-IZVOZ: Karmen Keržar / Uredništvo in stiki z javnostjo: Nina Smerkol / Marketing: Goran Pakozdi / Tehnična izvedba: Gal Škrjanec Skaberne, Omar Ismail, Hotimir Knific, Aleksander Plut, Leon Curk, Špela Škulj / Koordinator tehnične ekipe Španskih borcev/EN-KNAP: Jaka Šimenc / Umetniški vodja CK Španski borci, direktor in umetniški vodja Zavoda EN-KNAP: Iztok Kovač / Poslovna direktorica Španskih borcev in Zavoda EN-KNAP: Marjeta Lavrič

Produkcija: Zavod EN-KNAPGostovanje podpira Lisztov inštitut - Madžarski kulturni center Ljubljana
Predstava gostuje v okviru mednarodnega programa Uvoz-Izvoz Zavoda EN-KNAP, ki v Španske borce kontinuirano prinaša vrhunsko mednarodno produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti.Predstava sodi v letošnji izbor Festivala BOBRI.Program Zavoda EN-KNAP, upravitelja Španskih borcev, finančno podpirata:
Mestna občina Ljubljana  – oddelek za kulturo, ki podpira tudi dejavnost Španskih borcev, in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

  


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
12 eur redna cena; 8 eur dijaki, študenti, upokojenci; brezposelni in hendikepirani vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas