Bruit de couloir / Hrup na hodniku

Bruit de couloir / Hrup na hodniku

Plesni solo

Kakšni strahovi nas pestijo? Kaj si želimo? V predstavi Bruit de couloir francoski plesalec in cirkuški umetnik Clément Dazin občinstvo vodi na poetično popotovanje skozi različne faze življenja z izvirno mešanico sodobnega plesa, hip-hopa ter lastnega edinstvenega sloga žongliranja, pri katerem so žogice tako predmet gibalne manipulacije kot katalizator gibanja. Predstava s svojim spretnim prepletom upočasnjenega gibanja, staccata, ponavljanj in hitrih gibov prerešeta gledalčevo zaznavanje časa. Bruit de couloir poteka v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna v produkciji Zavoda EN-KNAP, ki v sodelovanju s plesno mrežo Aerowaves prinaša svežo, mlado in vznemirljivo evropsko produkcijo sodobnih uprizoritvenih umetnosti v Španske borce.

 

Predstava je del dvojnega plesnega večera (double bill) z:

Wendy Houstoun
PACT WITH POINTLESSNESS / PAKT Z NESMISLOM
Plesni solo
 

Clément Dazin se je pri šestih letih začel ukvarjati z gimnastiko. Desetletje pozneje je začel vaditi cirkuške veščine in še zlasti žongliranje, se pridružil cirkuški skupini in začel ustvarjati lastna dela. Šolal se je na področju hip-hopa, sodobnega plesa, akrobatike in gledališča. Pri rednih nastopih je ugotovil, da ima vsaka omenjenih tehnik svoje omejitve. Leta 2008 je začel obiskovati Cirkuško solo v Lyonu, leto pozneje pa Centre National des Arts du Cirque (CNAC). Sodeloval je s Philippom Gentyjem, Aragornom Boulangerjem, Fatou Traoré, Johanne Saunier, Julienom Clémentom in Brunom Dizienom, ki so vplivali na njegovo delo. Navdihujejo ga povezave med sodobnim plesom, hip-hopom in žongliranjem, ki je s tem postalo več kot le tehnična predstava.
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Les Migrateurs a Strasbourg

Koreografija: Clément Dazin
Oblikovanje zvoka: Gregory Adoir
Oblikovanje svetlobe: Freddy Bonneau
Produkcija: Les Migrateurs a Strasbourg

 

Predstava je del Abonmaja Transferzala.
www.transferzala.si

Predstava Bruit de couloir poteka v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna v produkciji Zavoda EN-KNAP, ki v sodelovanju s plesno mrežo Aerowaves prinaša svežo, mlado in vznemirljivo evropsko produkcijo sodobnih uprizoritvenih umetnosti v Španske borce.

 

S podporo:

 


Velika dvorana

Trajanje: 30 minut

Vstopnice:
8*/12 eur (dijaki, študenti, upokojenci, brezposelni, hendikepirane osebe)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas