Pregled EKG v Slovenski Kinoteki: S.K.I.N. in Vašhava

Pregled EKG v Slovenski Kinoteki: S.K.I.N. in Vašhava

Plesna intervencija in filmska projekcija

V Slovenski Kinoteki bomo v okviru Pregleda EKG predstavili plesno intervencijo S.K.I.N. in pa projekcijo plesnega filma Vašhava.

S.K.I.N.-EKG
glasbeno-plesna intervencija
EnKnapGroup in Tomaž Grom

Predstava S.K.I.N.-EKG, ki se sicer navdihuje po Malapartejevem romanu Koža, ima nepredvidljivo in unikatno strukturo, v kateri plesalci sproti določajo zaporedje vnaprej pripravljenih in na licu mesta ustvarjenih sekvenc. Tak način komponiranja od sodelujočih zahteva zbranost, saj ne vstopajo zgolj v negotove vzajemne odnose, ampak jih na odru pričakuje tudi izziv glasbenika, pripravljenega tako na prijazno sodelovanje kot na »našpičene« odklone od dogovorjenega.

Predstava S.K.I.N., ki je svoje festivalsko življenje prebila na odrih v Londonu, Ljubljani, Varšavi, Rimu in Mulhouseu. Stalna plesna skupina EnKnapGroup, sedaj osvežena z razširjeno mednarodno zasedbo, se izziva loteva s svežo, mladostno energijo, kritiško ost originalne predstave pa poantira z ironijo in duhovitostjo, tudi v netipično plesnih avditorijih, kot je Slovenska Kinoteka.

Koncept: Iztok Kovač
Ustvarjalci in izvajalci: EnKnapGroup
Produkcija: Zavod EN-KNAP
Glasbeni gost: Tomaž Grom
Trajanje: 20 min
Projekt EKG+, ansambel za sodobni ples, delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.


Vašhava
Sašo Podgoršek (soscenarist in koreograf Iztok Kovač), Slovenija, 2014, DCP, 2.35, barvni, 29’

Uveljavljeni avtorski dvojec, koreograf Iztok Kovač in režiser Sašo Podgoršek, skupaj s skupino EnKnapGroup predstavlja plesni film Vašhava, ki vsebinsko zaključuje petnajstletno odslikavo neke industrijske epohe, ki je zaznamovala trboveljsko dolino. Delavske in rudniške objekte, ki so več kot sto petdeset let označevali in spreminjali Trbovlje in ki so ujeti na filmski trak v filmih EN-KNAP, namreč čaka negotova prihodnost. V filmu se mednarodna plesna skupina EnKnapGroup še zadnjič sooči z rudniškimi prostori, preden ti za vedno izginejo iz kolektivnega zavednega.

Scenarij: Iztok Kovač, Sašo Podgoršek / Režija: Sašo Podgoršek / Koreografija: Iztok Kovač / Ustvarjalci in izvajalci - EnKnapGroup: Luke Thomas Dunne, Ida Katarina Hellsten, Bence Mezei, Ana Štefanec, Tamás Tuza in gostje Gyula Cserepes, Barbara Kanc, Katja Legin, Lada Petrovski Ternovšek, Ravi Ternovšek / Fotografija: Sven Pepeonik / Scenografija: Niko Novak / Kostumografija: Valter Kobal / Montaža: Sašo Podgoršek / Oblikovanje zvoka: Charo Calvo / Produkcija: Zavod EN-KNAP / S podporo: Slovenski filmski center, Javna agencija / 2014, DCP, barvni, 28’47’’

www.kinoteka.si

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

www.en-knap.com/vashava

www.kinoteka.si 

Projekt "EKG+, ansambel za sodobni ples", poteka v okviru operacije Nove karierne perspektive II. Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti« prednostne usmeritve »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti«.

                   


Trajanje: 70 minut

Vstopnice:
Vstopnice: 20 eur za celoten Pregled EKG, 8 eur za posamezni večer (dogodek v Slovenski Kinoteki 4 eur) /*študenti, dijaki, upokojenci, brezposelni, hendikepirane osebe: 50% popust na redne cene.

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas