Con-Fine Aperto

Con-Fine Aperto

Koncerni cikel

Sodelovanje predstavnikov različnih ustvarjalnih ozadij in področij (od klasičnih, do subkulturnih, glasbenih in literarnih) omogoča združevanje in preseganje glasbenih žanrov (jazz, sodobna komponirana glasba, improvizacija, elektroakustična glasba) in mešanje literarnih zvrsti. Z interakcijo razlik in drugačnosti, s kratkimi, dvajsetminutnimi nastopi želimo doseči izmenjavo izkušenj, spodbuditi raziskovanje, komunikacijo in odprtost v snovanju. S kontinuiranim delom in žanrsko raznovrstnostjo želimo na enem mestu združiti različne poslušalce.

Na tokratnem koncertu nastopajo:

Duo Simon / Krhlanko
Boštjan Simon - tenor saksofon, DSI Evolver
Bojan Krhlanko - bobni, kaosspad, kaosscilator

Trio Berger / Džukljev / Poderžaj
Jaka Berger – bobni
Marina Džukljev – klaviatura, klavir
Ivo Poderžaj - bas

Boštjan Simon in Bojan Krhlanko se osredotočata na razširjene zvočne zmožnosti bobnov in saksofona, ter na neposredno ritmično komunikacijo. Uporaba efektov in oscilatorjev ponuja možnost ekskurzije v različne "žanre", pri čemer se banaliziranju poskušata izogniti z izgradnjo svoje lastne govorice.

http://www.musicalandroid.com/interviews/rise-of-the-android-album-by-bojan-krhlanko
https://soundcloud.com/bostjansimon


Berger / Džukljev / Poderžaj
Četrti stavek srečanj transžanrskih godcev, tokrat v svobodno improvizirajočem triu.

Marina Džukljev – klaviatura / klavir
Na novosadski Akademiji umetnosti je diplomirala iz klavirja. Z improvizirano glasbo se je začela ukvarjati prek delavnic svobodne improvizacije in nato skozi sodelovanje z glasbeniki kot so: Diatribes, Joel Grip, Albert Markos, Szilard Mezei, Herman Muntzing, Yedo Gibson, Vasco Trilla, John Dikeman, Peter Ajtai, Mikloš Silvester, Robert Roža, Igor Čubrilović, Manja Ristić in mnogi drugi.
Snemala je za nacionalne radiotelevizije RTS digital, Radio Beograd 3, Radio Novi Sad. Dve leti je sodelovala z novosadskim gledališčem Ujvideki Szinhaz.
Nastopala je na festivalih: Novosadski Jazz festival, Mednarodni festival aktualne glasbe Interzone, Dnevi švicarske glasbe v Srbiji, Fono Budai Zenehaz (Budimpešta), Festival nezavisnog stripa Novo Doba. Redno nastopa na koncertih improvizirane glasbe ImprovE (Beograd) in Improstor (Novi Sad). Je članica kvarteta, septeta, tenteta in velikega ansambla skladatelja in violista Silarda Mezeia.

Jaka Berger - bobni
Svoje projekte je poimenoval Brgs Time in pod tem imenom tudi posnel prvo free-jazz ploščo s slovenskim kitaristom Samom Šalamonom in italijanskim saksofonistom Achillejem Succijem. S skupino Sport Billy krši embargo je 2012 izdal po mnenju nekaterih album desetletja v neodvisnem slovenskem prostoru. Izdal je glasbo za unikatno prepariran komplet bobnov Brgstime – Ray of Sound/Žarek zvoka. Nastopa z eksperimentalnim projektom Partija v različnih formacijah z Matejem Stupico, Špelo Škulj, Nejcem Bahorjem, Bojanom Krhlankom, Vitjo Balžalorskym,... na prepariranem strunskem kosu. Nastopa v gledališki predstavi Gremo vsi! v režiji Mareta Bulca. Bobne igra v skupinah Barka tone in bele plombe in Ludovik Material. Z Balžalorskym tvori dronerski duet The B. Bees.
Zanima ga tudi prepletanje glasbe in improvizacije z drugimi zvrstmi umetnosti kot so slikarstvo in ples. Tako je bil pobudnik projektov: Brgs Time – Lačni in trezni (plesno glasbena predstava z osnovo v improvizaciji), Brgs Time – New Point Trio (multimedijski performans s slikanjem in video projekcijo ter poudarkom na improvizaciji in odzivanju), uglasbil in produciral je radijsko igro v režiji RTV Maribor - Sence in sinkope pesnika Boruta Bombača.

Ivo Poderžaj - bas
Začel je kot kitarist v ansamblu Volk in 7. kozliček, ki je v tedanjem jugoslovanskem hard-coru veljala za posebnost. Sredi devetdesetih je spremlaj Marka Breclja na turneji po Nizozrmski in Danski. Leta 1992 je ustanovil Žoambo Žoet Workestrao in se nadaljnjih 14 let posvečal isključno razvijanju opozicijskega komornega avant panka / rocka. S skupino je do danes posnel in izdal 6 albumov, ki so bili pri strokovni javnosti deležni najvišjih ocen, nastopil na večini slovenskih prizorišč in opravil nekaj turnej po evropskih državah – od Anglije do Makedonije, od Bolgarije do Bretanije. Leta 2006 je začel improvizirati v puljskem punk kvartetu Wuollahee in leto pozneje v puljsko-zagrebško-ljubljanskem kvintetu This Klik. S Francijem Blaškovičem je 2009 kot kitarist posnel album »Tko tebe kamenom, ti njega spermom.« Od leta 2012 nastopa v idiomatsko improvizacijsko – pesniškem projektu Kanonizovani/Macani z glasbeniki in pesnikoma iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Sodeluje z nonetom Glacies Ane Kravanja. Ravnokar je zaključil snemanje za album Olfamoževega vsezvezdja.

« Napovednik|Glasba

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod Sploh


Mala dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas