Mladi zdravniki za Ugando - Bwama 2015

Mladi zdravniki za Ugando - Bwama 2015

Humanitarni koncert

Mladi slovenski zdravniki, stomatologi in mikrobiologi že od leta 1977 odhajajo na humanitarne misije v daljne kraje. Tako je tudi letos in v okviru Sekcije za tropsko in potovalno medicino Medicinske fakultete v Ljubljani ekipa štirih zdravnikov v začetku oktobra 2015 odhaja v Ugando, natančneje na otok Bwama, jezera Bunyonyi, kjer stoji slovenska klinika.

V nedeljo, 27. septembra 2015 ob 19:00 pripravljamo HUMANITARNI KONCERT MLADI ZDRAVNIKI ZA UGANDO, katerega celotni izkupiček od vstopnic bo namenjen nakupu zdravil v Ugandi in stroškom zdravljenja domačinov.

V Veliki dvorani bodo na oder stopili člani vokalne zasedbe Bassless in vokalno-instrumentalne skupine Fake Orchestra.

Skupaj pomagajmo mladim zdravnikom, da bodo oni lahko pomagali pomoči najbolj potrebnim in kot pravijo sami - tropska medicina je tam, kjer je zdravnik drugi v vrsti - takoj za vaškim vračem!

O nas

Smo skupina 4 mladih zdravnikov in 1 sveže diplomirane zobozdravnice, ki se julija 2015 odpravljamo na humanitarno-medicinsko odpravo v malo kliniko na otoku Bwama v Ugandi. Vsi smo Afriko vsaj enkrat že obiskali in se vanjo vsak po svoje zaljubili. Tudi v vsakdanjem življenju smo dobri prijatelji že iz časa, ko smo vsi zelo aktivno sodelovali v Društvu študentov medicine Slovenije in komaj čakamo, da se odpravimo novim dogodivščinam naproti.
 

O odpravi

Odpravljamo se na jugozahod Ugande. Po prihodu v mesto Kabale bomo dva tedna delali v lokalni bolnišnici. V tem času bomo natančneje spoznavali tamkajšnje razmere, pogostejše bolezni, način dela ter možnosti diagnostike. Po končanem uvajanju v bolnišnici se bomo za tri mesece preselili na otok Bwama (pol ure veslanja od vasi Bufuka.

Prispevaj

Za uresničitev medicinske humanitarne odprave v Ugando od julija do oktobra 2015, bomo potrebovali približno 20.000 €. Donatorska sredstva bodo pod nadzorom Medicinske fakultete porabljena izključno za izdatke povezane z našo odpravo. Morebitne presežke bomo namenili naslednjim odpravam. Po vrnitvi bomo na naši spletni strani objavili poročilo o odpravi in porabi zbranih sredstev.
 

« Napovednik|Glasba

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

www.bwama2015.si/


Velika dvorana

Vstopnice:
10 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas