Ples in gledališče

26. april

17:00 / Ples in gledališče / Studio

Plesne urice za otroke: EN-KNAP-ovo gibališče

EN-KNAP-ovo gibališče so urice, ko skupaj s plesno pedagoginjo Barbaro Kanc skozi gib stopamo v čudoviti svet domišljije ter razširjamo svoja obzorja duha in telesa. Medtem, ko plešemo, ko se prepletamo, ko se ideje in razmišljanja krešejo, ustvarjamo tudi medsebojne vezi. Tako ustvarjamo vezivo, s katerim pletemo naše vsakdane in naše poti. Od novembra dalje dve skupini malih gibalcev - od 3. do 5. leta starosti in od 6. do 8. leta starosti. Prva spoznavna ura je za vse majhne in malo večje obiskovalce brezplačna. Toplo vabljeni!

11. maj

18:00 / Ples in gledališče / Mala dvorana

Mavrica

Hudomušna in iskriva svetlobna robotka, glavna junaka predstave, s pomočjo svetlobe radovedno raziskujeta prostore in predmete okoli sebe. S pomočjo oblike in barve iščeta enostavne odgovore na zapletena vprašanja o svetlobi. Izvirna, poučna in v našem prostoru edinstvena predstava Mavrica otrokom na privlačen način približa pojme, kot so svetloba, barva in oblika. Po predstavi otroci v pogovoru z ustvarjalcem Jako Šimencem - enem naših najbolj priznanih gledaliških oblikovalcev svetlobe - izvedo številna zanimiva fizikalna dejstva o svetlobi: kaj je to senca in kako nastane, kako nastane mavrica, zakaj je sonce belo, čeprav ga vidimo rumenega, kako se mešajo barve v svetlobi in še veliko več, avtor pa prikaže tudi nekaj svetlobnih trikov. (Za otroke 4-9 let).

16. maj

20:00 / Ples in gledališče / Velika dvorana

Življenje je vrednota

Ranil je moje telo in dušo, ampak se borim! Kljubujem bolezni in živim! Dobrodelna multimedijska plesna predstava Življenje je vrednota govori o soočanju in borbi z rakom. Denar, zbran s pomočjo prodanih kart, bomo v celoti donirali ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka.

17. maj

13:30 / Ples in gledališče / Mala dvorana

Plesna tehnika in repertoar iz predstave Skice po Scarlattiju

Plesna delavnica, ki se osredotoča na telesnost, podrobnosti v gibu ter natančnost v izražanju, brez izgube posameznikove izraznosti, sledi plesni tehniki Davida Hernandez, ki skuša telo obravnavati kot instrument. Na delavnico, ki je namenjena plesalcem, se je potrebno predhodno prijaviti.

 
 
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas