blank link
blank link mr

Mravljice, ki domujejo v Centru kulture Španskih borci v ljubljanskih Mostah, so člani plesnega ansambla EnKnapGroup. Od svoje ustanovitve pred 8 leti je skupina EnKnapGroup sodelovala z več kot 30 slovenskimi in mednarodnimi koreografi ter gledališkimi režiserji, ter ustvarila več kot 20 celovečernih predstav in plesni film. Svoj repertoar predstavlja z več kot 50 uprizoritvami letno na domačih odrih ter rednimi mednarodnimi turnejami.
Pod umetniškim vodstvom in v režiji mednarodno priznanega koreografa Iztoka Kovača, ki je za svoje delo prejel številne domače in tuje nagrade, je skupina prvič ustvarila tudi predstavo za najmlajše gledalce.
_____

Mednarodno plesno skupino En-Knap je leta 1993 pod okriljem festivala Klapstuk, v belgijskem Leuvenu, ustanovil Iztok Kovač, in jo leto kasneje v Ljubljani legitimiziral kot produkcijski zavod EN-KNAP. Mednarodno uveljavljeni produkcijski zavod je v evropskem prostoru uveljavil lastno estetiko in pritegnil mednarodno mrežo koproducentov. Program zavoda EN-KNAP  vse od njegove ustanovitve finančno podpirata tudi Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo. Od leta 2009 zavod upravlja Center kulture Španski borci v ljubljanskih Mostah.

Obiščite nas!
www.spanskiborci.si