Dogodek

Dokumentarni filmi

28. maj / 00:00 / Ples in gledališče

Poleg plesnih filmov vam ponujamo tudi ogled dokumentarnih filmov, fimov iz zaodrja in filmskih obeleženj delovanja Zavoda EN-KNAP.

Vašhava (2014)

28. maj / 00:00 / Ples in gledališče

Film predstavlja vrhunec filmske produkcije EN-KNAP, saj vsebinsko zaključuje 15-letno odslikavo neke industrijske epohe, ki je zaznamovala trboveljsko dolino. Delavske in rudniške objekte, ki so več kot sto petdeset let označevali in spreminjali Trbovlje in ki so ujeti na filmski trak v filmih...

Kaj boš počel ko prideš ven od tu? (2006)

28. maj / 00:00 / Ples in gledališče

Film Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? večkrat nagrajenega ustvarjalnega tandema Kovač – Podgoršek je kompleksna pokrajina improviziranih situacij, potopljenih v brezčasnost mreže rudniških rovov prepredenih pod Trbovljami.

Dom svobode (2000)

28. maj / 00:00 / Ples in gledališče

Dom Svobode se je rodil iz Kobre in Fantoma. Botra sta bila Kurusawa in Bunnuel. Trbovlje so Galilejsko morje. Stene več niso navpične. (Sašo Podgoršek)

Vrtoglavi ptič (1997)

28. maj / 00:00 / Ples in gledališče

Sodobni ples v svoji osredotočenost na telo in prostor predstavlja izoliran svet, svet formalnih in moralnih pravil, svet, ki ustvarja lastno izolirano izkušnjo. Tako kot svet rudarjev. V tem je njuna nezaustavljiva privlačnost. Oba sta nekakšni visokopoetski iluziji, v kateri se kamera z...

Narava beso (1995)

28. maj / 00:00 / Ples in gledališče

Narava Beso na eni strani odkriva povsem osebni odnos Kovača z realnimi ambienti rojstnega mesta, na drugi strani pa v umetniški artikulaciji ta odnos dobiva širše konotacije in se oblikuje v poetsko strukturo razumevanja aktualnega sveta.

Deset do osmih

24. maj / 07:50 / Izobraževanje

Deset do osmih je vadba, pri kateri razvijamo širok spekter gibalnih sposobnosti, aktiviramo um in telo, se osredotočimo ter napolnimo z energijo. Vadbeni program vsebuje širok nabor vaj, ki izvirajo iz pilatesa, joge in plesa ter se med seboj lepo prepletajo in dopolnjujejo. Program in vsebino...

Razpis Pan-Adria zaključen

7. maj / Novice

Odprti poziv mreže Pan-Adria k koprodukcijskem sodelovanju je zaključen.

EN-KNAP od doma: OTTETTO

1. maj / 20:00 / Glasba

Priklopite se na En-Knapov Facebook v petek, 1. maja ob 20h in si oglejte posnetek plesno-glasbene uspešnice OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost), ki je bil premierno uprizorjen oktobra leta 2012. Gre za edinstveno priložnosti, da si predstavo ogledate kar iz domačega udobja.

EN-KNAPovo gibališče od doma

28. april / 18:00 / Ples in gledališče

Ker že močno pogrešamo naše plesne urice, smo se odločili, da jih za vas organiziramo kar od doma. Gibanje in ples sta pomembna in zato vas pedagoginja in plesalka Katarina Barbara vabi, da se ji pridružite že naslednji teden preko aplikacije ZOOM, da skupaj razgibamo naša telesa in duha.

3 / 161
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas