Neforma 56

Neforma 56

serija glasbeno plesnih improvizacij

Na prvo žogo se zdi improvizacija tesno povezana s klovnom. Če je temu tako, bomo lahko preverili tudi na Neformi. Poleg prve žoge nameravajo Tina Janežič, Eva Škofič Maurer, David Dolamič in Simeon Huzun kot del omenjene skupine klovnov, brcniti še drugo, tretjo, četrto in ničkatero žogo, vse za dobro sočno klovnsko igro. Pri žogobrcu se jim pridruži glasbeni kolektiv Nimam?pojma, hrupni alter ego zasedbe nevem nevem. Med vratnicami bodo stali Martin Ukmar, Samo Pavlica Linč, Blaž Božič, Staš Vrenko, Jan Pogorelec, v napadu pa kapetan Dejan Koban.

Skupina profesionalnih klovnov igralcev se je pred leti odločila ustvariti klovnski kabaret Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga tudi približala odraslemu občinstvu. To raziskovanje in razvijanje sodobnega klovna so kasneje formalizirali tudi v Društvu za sodobno klovnsko umetnost.

Raje kot tradicionalnemu cirkusu podajajo roko življenju in s humorjem razbijajo četrto steno ter s svojo igro vstopajo med ljudi. S svojim naivnim cinizmom do vsakdanje aktualnih tem nagovarjajo gledalca, ki je slekel svojo službeno obleko in se spomnil, da je človek.

http://zacrknt.si
http://zacrknt.klovn.si

Nimam?pojma je hrupni alter ego zasedbe nevem nevem, ki je zavezan prosti, ad hoc improvizaciji na različnih inštrumentih v kombinaciji z govorjeno besedo in performansom. Znotraj tega kolektiva najdevajo svoje mesto hrupne ekspresije, pritajeni šumi, fragmenti poezije, eksperimentalni prebliski DIY elektronskih vezij in medžanrski izleti v neznano. V zasedbi člani permutirajo po različnih vlogah in različnih inštrumentih, zato noben nastop ni enak prejšnjemu, prav vsak pa je zavezan neobremenjenemu in venomer odprtemu zvočnemu raziskovanju.

Člani:
Staš Vrenko – klaviature, računalnik, efekti
Martin Ukmar – klarinet, trobenta, piščali, električni boben, efekti
Blaž Božič – predelana električna kitara, efekti
Samo Pavlica Linč – bobni
Jan Pogorelec – bas kitara
Dejan Koban – poezija, vokal
 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Uprizoritveni kolektiv: Za crknt (Tina Janežič, Eva Škofič Maurer, David Dolamič, Simeon Huzun kot del kolektiva zbranega okoli klovnskega kabareta Za crknt)

Glasbeni kolektiv: Nimam?pojma (Martin Ukmar, Samo Pavlica Linč, Blaž Božič, Staš Vrenko, Jan Pogorelec, Dejan Koban)

Kuratorka plesnega programa: Katja Legin

Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler
 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas