Neforma 58

Neforma 58

Serija glasbeno plesnih improvizacij

V oktobrski ediciji Nefrome se srečata dva ustvarjalca, dve ekipi. Gregor Luštek končno prihaja na Neformo in sicer z ekipo ustvarjalcev s katerimi snuje novo predstavo. Še pred premiero se bo zasedba prvič skupaj preizkusila in potipala v improvizirani obliki na odru Španskih borcev. Z njimi bo iz zvočnih bregov dialogizirala ekipa mladih glasbenikov- Ansambel Stére. Izkušnje in mladost, glasba in ples, morda poznana telesa in poznani instrumenti, a v novi kombinatoriki.

---------------------------------------------

Gregor Luštek (1973) je plesalec, pedagog, koreograf in asistent režije, po potrebi tudi igralec. Ni dokončal študija na Fakulteti za šport. Sodeloval je s pomembnimi ustvarjalci sodobno plesne umetnosti doma in v tujini in s številnimi gledališkimi režiserji. Za svoje avtorsko delo je prejel najpomembnejše domače nagrade, med njimi tudi nagrado Prešernovega sklada, najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti. Prav tako je dobitnik več prestižnih koreografskih nagrad v tujini za niz duetov, ki jih je  ustvaril s plesalko in koreografinjo Rosano Hribar. Kot pedagog je gostoval na številnih plesnih institucijah v Salzburgu, Marseilleu, Nimesu, Essenu, Dusseldorfu, Zagrebu, Gradcu, Budimpešti, Moldaviji, Indiji in Kitajski.

Ansambel ’’Stére’’ je nastajal med letoma 2015 – 2017, v končni celotni realizaciji zasedbe v aprilu 2017. Nastal je na pobudo izvajalcev sodobne umetniške glasbe, želje po izvajanju glasbe pisane prav za tovrstno zasedbo in bogatenje novega repertoarja. V razširjeni obliki vsebuje ansambel osemnajst članov, ki prihajajo iz Španije, Južne Amerike in Slovenije.  Kulturna mnogoličnost pripravlja interakcije večih umetniških pogledov: od elektroakustične glasbe, vizualne umetnosti, kompozicije, filozofije interakcij, filozofije, psihoanalize, improvizacije, slikarstva, grafičnega oblikovanja, teze feminizma … Člani ansambla Stére so nastopili med letoma 2015 – 2017 na mnogoterih festivalih improvizirane, komponirane in kombinirane sodobne umetniške glasbe: Lent, ISCM Svetovni glasbeni dnevi 2015, Zvokotok, Matrix Experimental studio SWR Freiburg 2016, Leicht über Linz, Neposlušno, Confine aperto, Slowind, Sound explicit, Festival Ljubljana, 58. Jazz festival Ljubljana, Blue Sondhub, Neforma, Koordinate zvoke ....)
 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Ples: Gregor Luštek in ekipa (Rosana Hribar, Kaja Lorenci, Vita Osojnik, Gašper Kunšek, Žigan Krajnčan)

Glasba: Tilen Lebar in ekipa ansambla Stére (Urška Rihtaršič- harfa, Gašper Livk- kontrabas, Tilen Lebar- saksofon, Jasna Kolar- saksofon, Tadej Piko- saksofon, Jana Fridau- kitara)

Kuratorka plesnega programa: Katja Legin

Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas