FESTIVAL GIBANICA: Četrtek ob petih

FESTIVAL GIBANICA: Četrtek ob petih

predstava improvizacije

“Komunikacija med nama nikoli ni bila podarjena, se mi zdi; tako da bi bilo zanimivo zdizajnirat en score, znotraj katerega lahko oba delava…”
(iz sporočila Jurija Andreji… Zraven sva povabila še Jako Šimenca in Nado Žgank in za tokratno ponovitev predstave še glasbenika Blaža Celarca )

Fino je delat. Fino je gledat dobre predstave. In človek se veliko nauči.
Fino je delat takšne predstave, kakršne bi sam rad gledal. Takšne, o katerih se da kaj pogovorit. Kaj vprašat. Take, ob katerih se porajajo odgovori in vprašanja.
Fino je plesat. Fino je v plesnih predstavah najti prostor za ples. Ples pa ni vse. Ples ni predstava, je pa lahko začetek. Lahko je del nje.
Brez svetlobe govorimo morda o koncertu, o predstavi pač ne. Svetloba, za začetek, je ali ni. Enkrat ko Je, se vprašamo Kako. Svetloba postane pomembna.
Drugače kot svetloba, zvok vedno Je, predsem tisti, ki ga največkrat preslišimo. Skozi delanje izbir se zvok loči od samoumevnosti. Zvok postane partner.
Fotografija dokumentira predstavo in jo pokaže v ustavljenih trenutkih, ki na odru ne obstajajo. Po predstavi je del refleksije, ki proces hrani.
Predstave ni brez publike. Predstavo lahko delamo samo na odru, (vsaj) pol predstave je publika.
 
Jurij Konjar, Andreja Podrzavnik Rauch, Jaka Šimenc in Nada Žgank to delamo že dolgo. Skupaj smo režiserji, koreografi, plesalci, oblikovalci luči, fotografi, glasbeniki, raziskovalci, scenografi, gledalci. Po septemberski (2017) premieri  se predstava ustvarja naprej tako, da se (igrivo)igra, vsakič na novo preizprašuje in osmišlja.
-----------------------------------------------------------------
Jurij Konjar je nagrajeni plesalec in improvizator. Med njegova avtorska dela spadajo predstave Katarza za začetnike, Ulysses in Goldbergove Variacije.

Jaka Šimenc je oblikovalec svetlobe, scenograf, avtor Gledališča Brez Igralca, Feng Šusa, Mavrice in zdaj spet tehnični direktor Španskih Borcev.

Andreja Rauch Podrzavnik je nagrajena avtorica, improvizatorka, ustvarjalka- raziskovalka in aktiven del slovenske plesne scene. Med njena avtorska dela spadajo Trajanje-Minevanje, Nezaznaven vzgib, Čas Telo Trio, Torek, Melodije refleksije, Melodije začetkov, Tkalci, Pasaž Delux, Rebeka, Tipke.

Blaž Celarec je vsestranski tolkalist, producent, snemalec in oblikovalec zvoka. Dejaven je na več področjih glasbene umetnosti. Kot tolkalist je posnel skoraj 70 albumov, kot producent ali snemalec zvoka pa dobrih 40. Poleg glasbenih skupin je zadnja leta zelo dejaven v gledališču kot skladatelj, glasbenik in igralec.
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Jurij Konjar

svetloba: Jaka Šimenc
performans: Jurij Konjar, Andreja Rauch Podrzavnik
zvok: Blaž Celarec
foto: Nada Žgank
 


Velika dvorana

Trajanje: 50 minut

Vstopnice:
Cena vstopnice: 7 €, 5 €  (mlajši od 25 let in starejši od 65 let ter samozaposleni v kulturi in upokojenci) Cena kompleta za vse predstave: 30 € Prodaja vstopnic: Cankarjev dom Informacijsko središče in nakup vstopnic Prešernova cesta 10 (podhod Maxija) Tel.:+386 1 2417 299 E-naslov: vstopnice@cd-cc.si Ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami.  Nakup vstopnic preko spleta: www.cd-cc.si Vstop v dvorano je mogoč z doma natisnjeno (print@home) ali elektronsko vstopnico, shranjeno na mobilnem telefonu ali drugi prenosni napravi (passbook, wallet …). Nakup vstopnic po telefonu Imetniki kreditnih kartic NLB, Eurocard, Visa, American Express in Diners si vstopnice lahko zagotovite najpozneje dan pred prireditvijo tudi po telefonu 01 24 17 300, in sicer vsak delovnik od 11. do 13. in od 15. do 16. ure. Vstopnice prevzamete osebno s kreditno kartico vsaj uro pred začetkom prireditve v Informacijskem središču CD. Druga prizorišča: Na dan predstave, uro pred predstavo (Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Plesni Teater Ljubljana, Center kulture Španski borci, Klub Gromka)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas