Neforma 21

Neforma 21

Serija glasbeno-performativnih improvizacij

V tokratni Neformi, ki omogoča medsebojno povezovanje in spoznavanje ustvarjalcev s področja sodobnih glasbenih praks ter umetnikov s področja sodobnega plesa, bosta nastopila Milko Lazar (klavir) in Gregor Luštek (ples).

Milko Lazar (klavir), Gregor Luštek (ples)

Skladatelj, pianist in multiinstrumentalist Milko Lazar je eden najprodornejših in najbolj vsestranskih slovenskih glasbenikov, ki v svojih klasičnih delih ne skriva rokerskih in jazzovskih korenin. Njegova komponirana glasba pa izpričuje tako dobro poznavanje kot tudi spoštovanje, a ne strahospoštovanje, do klasične glasbene tradicije.

Gregor Luštek je uveljavljen sodobnoplesni ustvarjalec, ki je sodeloval s ključnimi pobudniki in ustanovitelji sodobne plesne umetnosti v Sloveniji. Skupaj s plesalko sodobnega plesa in koreografinjo Rosano Hribar sodelujeta pri drugih koreografih sodobnega plesa, skupaj se podpisujeta kot koreografa in včasih koreografirata eden drugemu. Za svoje ustvarjalno delo sta bila nagrajena tako doma kot v tujini.
 

O Neformi:

Redni improvizacijski nastopi spodbujajo preverjanje lastnih principov ustvarjanja, soočenje z drugimi izvajalci, raziskavo postopkov in refleksijo, ter hkrati seznanjajo javnost z ustvarjalnimi potenciali na omenjenih umetniških področjih. Vnaprej so dogovorjene le glasbene in plesne zasedbe posameznega dogodka, ki temelji na postavkah improvizacije in interakcije. Nekateri dogodki so povsem improvizirani, drugi pa kombinacija strukturiranega plesa in improvizirane glasbe oziroma strukturirane glasbe in improviziranega giba.

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod Sploh, koprodukcija EN-KNAP

Milko Lazar (klavir), Gregor Luštek (ples)


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas