Neforma 31

Neforma 31

Serija glasbeno-performativnih improvizacij

Tokratna Neforma bo brisala meje med zasebnim in javnim. Prvič bosta kot izvajalca v skupnem projektu pred občinstvo stopila Dejan Srhoj in Dragana Alfirević, sicer tudi partnerja v zasebnosti. Na odru se jima bosta pridružila glasbenika Ana Kravanja in Samo Kutin, ki prav tako združujeta profesionalno delovanje (v duu Najaua sta se pred kratkim predstavila v Cankarjevem domu) in zasebno življenje.

Serija improvizacij omogoča medsebojno povezovanje in spoznavanje ustvarjalcev s področja sodobnih glasbenih praks in umetniki s področja sodobnega plesa. Redni improvizacijski nastopi spodbujajo preverjanje lastnih principov ustvarjanja, soočenje z drugimi izvajalci, raziskavo postopkov in refleksijo, ter hkrati seznanjajo javnost z ustvarjalnimi potenciali na omenjenih umetniških področjih. Vnaprej so dogovorjene le glasbene in plesne zasedbe posameznega dogodka, ki temelji na postavkah improvizacije in interakcije. Neforma želi spodbuditi sodelovanje različnih avtorjev, ter jim omogočiti platformo za preizkus njihovih postopkov ustvarjanja.

 

Avtorji in izvajalci:
Ana Kravanja - violina, Samo Kutin - hurdy gurdy
Dragana Alfirević & Dejan Srhoj - ples

Selektorica plesnega programa - Katja Legin
Selektor glasbenega programa - Jošt Drašler

 

Ana Kravanja (1983) deluje na glasbenem in slikarskem področju. Igra v različnih zasedbah, od ljudske do improvizirane ter avtorske glasbe (Čarangi). V duu Najoua s Samom Kutinom izvajata avtorsko glasbo na petnajstih kalimbah, pri založbi Klopotec je 2012 izšla njuna zgoščenka tojevsekarsespomnim. V skupnem projektu je nastala tudi akrobatsko-glasbena predstava Lebduh, improvizirani zračni ples (Kravanja) z živo glasbeno improvizacijo (Kutin), uprizorjena na festivalih Etnohisteria (2012) in Karajžewc (2013).

Samo Kutin je glasbeni raziskovalec, ki se sam in v raznih stalnih in naključnih zasedbah posveča delno komponiranemu in improviziranemu igranju in zvočenju, abstraktnejšemu eksperimentiranju z zvokom kot so nenavadna vibriranja, šumi in škripanja na nenavadnih in doma izdelanih inštrumentih, inštrumentalni avtorski glasbi na kalimbah (tradicionalni afriški inštrument), slovenski ljudski pesmi, z glasbilom Hurdy gurdy pa tudi večkrat solira po ljubljanskih ulicah.

Dragana Alfirević dela na področju sodobno plesnih umetnosti kot koreografinja in performerka, pedagoginja, kuratorica in publicistka. Je ustanoviteljica Station Service for Contemporary Dance Belgrade, Kondenz festivala, Co-Festivala, in Nomad Dance Academy programa.

dancestation.org
nomaddanceacademy.org
obed.federacija.net

Dejan Srhoj (1978) je neodvisen performer in deluje na področju sodobnega plesa. Trenutno soustvarja in organizira CoFestival, vodi raziskovalno skupino improvizacije v okviru Fičo Treningov ter aktivno sodeluje pri razvoju programov Nomad Dance Academy. V preteklih letih je ustvarjal kot samostojni koreograf in performer v različnih predstavah uveljavljenih slovenskih koreografov in gledaliških režiserjev - Ivica Buljan, Sebastjan Horvat, Silvan Omerzu, Betontanc, Goran Bogdanovski, Magdalena Reiter, Janez Janša in drugi. Je soustanovitelj Fičo Baleta in Nomad Dance Academy.

 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod Sploh

Avtorji in izvajalci:
Ana Kravanja - violina, Samo Kutin - hurdy gurdy
Dragana Alfirević & Dejan Srhoj - ples

Selektorica plesnega programa - Katja Legin
Selektor glasbenega programa - Jošt Drašler

Projekt podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL,
partnerja Zavod EN-KNAP in Španski borci.
 


Velika dvorana

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas