Pasaže 1-6, 12-15, 22-26

Pasaže 1-6, 12-15, 22-26

Telesna predstava

Pasaže 1-6, 12-15, 22-26 so zaključni magistrski projekt Katje Legin v okviru študija gledališke režije na ljubljanski AGRFT.

Glavna ideja projekta ni bila določena tema, ampak specifičen performativen proces, zastavljen v treh fazah.


V 1. fazi je šlo za princip, ki ga avtorica imenuje Following (sledenje) - to je sledenje imaginaciji, notranjim podobam, asociacijam s telesom, pri čemer je cilj takojšnjo utelešanje vsebin, ki vznikajo in ne le pasivno opazovanje teh. Ta princip je posledica lastnih raziskav in dela z različnimi ljudmi ter je nekakšna praktična realizacija magisterija, saj se dotika vprašanja dvojnosti (kar je tema  magisterija); na eni strani gre za kvaliteto živosti, za tok in na drugi strani za formo in preciznost.


2. faza je bila posvečena revidiranju materiala (iz posnetkov - 8 ur gradiva) in prepoznavanju ponavljajočih se vsebin, ter nadaljnjemu razvoju le teh. Ob tem je šlo predvsem za izostritev notranje performativne linije (asociacij), torej za kristalizacijo intenc in impulzov, njihovih smeri, ciljev in kvalitet.


3. faza je namenjena strukturiranju in komponiranju teh vsebin - pasaž. Zdaj gre predvsem za pogled od zunaj - iz vloge plesalke/performerke se odmika v zadnjo vrsto in opazuje kaj deluje. V tej fazi gre za vmeščanje teh vsebin v uprizoritveni kontekst- zdaj ne razmišlja več le o performativni logiki, ampak tudi o prostoru, zvoku, atmosferi, trajanju, tempu, ponavljanju, dramaturgiji... in ob tem včasih globoko zavzdihne.

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorica: Katja Legin
Zasedba: "One woman band"
Tehnična podpora: Omar Ismail
Zahvala: Tomi Janežič, Gregor Kamnikar, Sebastijan Horvat, Tamás Tuza, Zala Peršin, Tanja Skok, ekipa Španskih Borcev in EN-KNAP, Luke in Dario


Velika dvorana

Trajanje: 40 minut

Vstopnice:
Vstopnice: 7* / 10 eur (*dijaki, študenti, hendikepirani, brezposelne osebe, upokojenci)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas