Variacije na Počasnost: TIME-OUT

Variacije na Počasnost: TIME-OUT

Predstava

Po večletnem laboratorijskem delu ekipa No!training Laba obdobje zaključuje s predstavo Variacije na Počasnost: TIME-OUT. Ob srečevanju z romanom Milana Kundere Počasnost se sprašuje o prav tem srečanju, pa tudi o srečanju, ki se (lahko) zgodi v gledališču in o srečevanjih nasploh (ljudi, pojmov, vsebin, tem, časov). O lastnih motivih za ustvarjanje, o logiki igre namesto logiki dela, o zasičenosti in o praznini, o hitrosti in počasnosti, o lenobi, o naših predstavah o stvareh in o stvareh samih, o tragičnem in o komičnem. O tem kar je bilo, kar je in kar še bo.
 

_________________

Laboratorij se je začel leta 2012 kot prostor za trening, prostor v katerem je ekipa raziskovala delo performerja- biti na odru: vrste prisotnosti, kvalitete, veščine. No!traning Lab.

Ob razširitvi skupine in skozi čas se je v ekipi pojavila želja, da bi laboratorij peljal tudi v kreativno delo. Z letom 2014 je ekipa vstopila v projekt Kdo, kaj, zakaj, kako? v katerem je ohranila laboratorijski princip dela, ki pa vodi v umetniško delo/produkcijo/predstavo.

Bistvo projekta je, da želi do umetniškega izdelka/produkcije/predstave priti po poti, ki ne zanika umetniškega raziskovanja, laboratorijskega dela in različnih faz ustvarjalnega procesa, temveč jih tematizira.

Prvo leto projekta (sezona 2013/2014) je šla ekipa skozi fazo KAJ, ZAKAJ (vsebina skozi analizo in dramaturgijo) v kateri je bil fokus na vprašanju: kaj, zakaj in o čem »govoriti« na odru, kakšne teme in materiale je vredno in potrebno uprizarjati. V tej fazi je ekipa prišla do materiala- romana Milana Kundere Počasnost- s katerim je v letošnji sezoni (2014/2015) vstopila v tretjo fazo procesa KAKO (uprizoritvene strategije, postopki in principi) kjer se delo orientira okrog vprašanja kako in na kakšen način uprizarjati, podrčrtati in voditi pomene v komunikaciji s publiko ter kako uprizarjati dotičen roman.

Zadnja faza procesa bo delo na predstavi, to se začne z naslednjo sezono (2015/2016) in zaključi s premiero decembra 2015.

Več o projektu na: http://federacija.net/projekt/notraininglab

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod Federacija Ljubljana

Ustvarjalci in izvajalci: Ekipa No!training Lab (Barbara Kanc, Barbara Ribnikar, Jan Rozman, Kaja Lorenci, Katja Legin, Nataša Živković)
Oblikovanje zvoka: SZ3
Obikovanje svetlobe: Tomi Janežič
Glasba v živo: Joži Šalej
Prostor in kostumi: No!training Lab

Produkcija: Federacija

Partnerji: Španski Borci, PTL, Flota, Nagib
Projekt je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

Več o projektu na: http://federacija.net/projekt/notraininglab

 


 


Velika dvorana

Trajanje: 90 minut

Vstopnice:
10, 7*eur (* študenti, upokojenci, brezposelni)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas