Pozor Hud Ples 3, plesna predstava za vso družino

Pozor Hud Ples 3, plesna predstava za vso družino

Novice/Napovedujemo/5.12.2023 13:40

Pozor Hud Ples 3 se 20. decembra 2023 ob 18:00 vrača v Španske borce. Pozor hud ples! tako predvsem ni plesna predstava, ampak izvrstno narejena učna ura o sodobnem plesu za mladino (12+) in celo družino. 

Kaj je lahko bolj atraktivnega kot gib, ki vznemiri, kot gib, ki pelje stran od sveta »tu in sedaj« v nek drugačen svet, v katerem se čuti naselijo v vse pore plesalčevega in tudi gledalčevega telesa? Kako ne samo razumeti, ampak tudi ugledati samega sebe in hkrati videti svet z drugačnimi očmi, ga začutiti – preko avtentičnosti gibalnega izraza? Vse to in še več bomo odkrivali v predstavi Pozor hud ples 3, ki bo tako sodobni ples kot življenje plesalcev postavila v bližnji plan in kakor pod drobnogledom odkrivala njegove skrivnosti in zakonitosti.

Pozor hud ples! tako predvsem ni plesna predstava, ampak izvrstno narejena učna ura o sodobnem plesu in vznemirljivem preletu skozi zgodovino sodobnega plesa. Pozor hud ples 3 vsebuje ključne prvine, ki se dotikajo vprašanja identitete gibalnega izraza, iskanja vzgibov za umetniško delo in odkrivanja skrivnosti kompozicijskih struktur ter obljublja kompilacijo najbolj atraktivnih plesnih momentov, ki jih postavlja v širši uprizoritveni okvir. Poleg tega se bo predstava dotaknila tudi življenja plesalcev (od blizu!) in določenih tem, s katerimi je ples ontolološko povezan vse od svojih začetkov, kot je vprašanje identitete, rituala, glasbe, zgodbe... 

 
 


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas