ANDANTE

ANDANTE

pred-premiera, plesna predstava

Po lanskoletnem izjemnem odzivu publike se direktno iz Londona v Ljubljano vračata Igor in Moreno ter celotna ustvarjalna ekipa novonastajajočega projekta, da bi v našem gledališču ustvarili in nato pred-premierno predstavili delo ANDANTE. Izjemno ponosni smo, da boste ravno vi, slovenska publika, tisti, ki si boste lahko prvi ogledali njuno najnovejšo stvaritev.

---------------------------------------------------------------

Francoski mistik in filozof Simone Weil je zapisal, da je "pozornost najredkejša in najčistejša oblika velikodušnosti". Andante je povabilo, da se ustavite, da se povežete s svojimi čuti, da ste v sobi z drugimi brez, da bi karkoli rekli ali celo videli. Zasnovan je kot nesebičen in potrpežljiv sprehod skozi oblak pozornosti in časa.

O tem, kar boste nocoj videli in poslušali lahko opišemo kot začetek konca razvoja predstave Andante. To je priložnost za nas, da začnemo uravnavati ravnovesje med svetlobo, zvokom in gibanjem ter preizkusimo ideje, ki so bili že dolgo v naši domišljiji. Živa prisotnost vas, našega novega občinstva, je pomembna, saj nam pomaga občutiti kaj v predstavi deluje in kaj ne. Zato se vam iskreno zahvaljujemo za vaš čas, vašo velikodušnost in pozornost.

- Igor in Moreno

Beseda andante se nanaša na vrsto glasbenega gibanja, ki je zmerno počasen ali izrazit. Izvira iz italijanske besede andare, ki pomeni "iti".
---------------------------------------------------------------
AVTORJA:

Igor Urzelai in Moreno Solinas sta plesna ustvarjalca iz Londona. Njuno umetniško sodelovanje se je začelo leta 2007, iz katerega sta se kasneje rodili dve plesni skupini – leta 2009 plesni kolektiv »BLOOM!« in leta 2012 »Igor&Moreno«.
Njuna dela govorijo o ljudeh in o tem, kar nas kot ljudi ločuje od živali. Njune stvaritve stremijo k vrniti gledališča kot prostora druženja in želijo raziskati katarzo živega performansa.
Igor in Moreno sta prejela številne nagrade in priznanja, med njimi: zmagovalca nagrade Rudolf Laban leta 2010 in nominiranca leta 2011; posebna omemba na Prix Jardin D’Europe 2010; finalista Premio Equilibrio 2014; nominirana za National Dance Awards 2015 (izjemen uspeh v moški kategoriji) in Total Theatre Awards 2015; izbrana na Aerowaves 2011, 2013 in 2015, Anticorpi XL 2014, Edinburgh Festival British Council Showcase 2015, NID Platform 2015 in British Dance Edition 2016.

Igor in Moreno sta trenutno pridružena umetnika The Place (London) in TIR Danza (Italija).
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Igor Urzelai and Moreno Solinas

Produkcija: The Place, TIR Danza , koprod. Zavod EN-KNAP

Idejna zasnova in nastop:Giorgia Nardin, Eleanor Sikorski, Moreno Solinas, Igor Urzelai

Dramaturgija: Simon Ellis

Glasbena kompozicija: Alberto Ruiz Soler

Scenografija in kostumogafija: Kasper Hanser

Asistentka kostumografije: Sophie Bellin Hansen

Oblikovanje svetlobe: Seth Rook Williams

Vokalni trening: Melanie Pappenheim

Producentka: Sarah Maguire

Vodja produkcije: Hannah Blamire

Financira: Arts Council England
Podporniki: The Place, The Lowry, Cambridge Junction, DanceEast and DanceXchange, The London Community Foundation and Cockayne – Grants for the Arts, Office for Cultural and Scientific Affairs Embassy of Spain, Yorkshire Dance, South East Dance, Centro per La Scena Contemporanea, ResiDance XL, Dansateliers, Zürich TanzHaus, Extant, Roehampton University, Modern Dance Theatre in El Graner.

Predstava ANDANTE gostuje v okviru mednarodnega programa Uvoz-izvoz Zavoda EN-KNAP, ki v Španske borce kontinuirano prinaša vrhunsko mednarodno produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti.

Program Zavoda EN-KNAP podpirata: Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo (ki podpira tudi dejavnost Španskih borcev) in Ministrstvo za kulturo RS.


 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
Prost vstop!

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas