TU-TAM-NIKJER

TU-TAM-NIKJER

Poezija v gibanju

Kaj se zgodi, ko se srečajo pesem, gib, zvok in svetloba, bodo na odru Male dvorane Španskih borcev prikazali pesniki Tone Škrjanec, Lidija Dimkovska in Aleš Mustar, koreografa in performerja Andreja Rauch Podrzavnik in Jurij Konjar, glasbenik Ille in oblikovalec svetlobe Jaka Šimenc. Projekt občinstvu ne bo ponudil zgolj uživanja v intermedialnosti umetniškega izraza; pesem, gib, zvok in svetloba se ne bodo asimilirali kot v topilnem loncu, marveč bodo pri prepletanju ohranili vsak svojo identiteto. Omenjene umetniške zvrsti bodo odprle prostor za sinkretično doživljanje umetnosti, katerega rezultat bo sinergija čustev, misli in občutkov – užitek za srce in duha, telo in dušo. Kdo  med nastopajočimi bo TU, TAM, ali NIKJER, pa bomo izvedeli le, če bomo z vsemi svoji čuti prisluhnili poeziji Toneta Škrjanca, Lidije Dimkovske in Aleša Mustarja, koreografiji Andreje Rauch Podrzavnik in Jurija Konjarja, glasbeniku Illetu ter Jaki Šimencu, ki bo svetlobo oblikoval v živo.

Lidija Dimkovska je slovensko-makedonska pesnica in pisateljica. Objavila je pet pesniških zbirk ter romana Skrita kamera in Rezervno življenje. Njena dela so prevedena v številne tuje jezike, prejela je vrsto domačih in tujih nagrad, med njimi tudi nagrado Evropske unije za književnost.

Tone Škrjanec je slovenski pesnik in prevajalec . Pesmi Toneta Škrjanca so našle svoje mesto v mnogih domačih in tujih antologijah slovenske sodobne poezije in so prevedene v številne svetovne jezike. Poleg pisanja poezije tudi prevaja, predvsem sodobno ameriško literaturo, sicer pa tudi iz hrvaškega in srbskega jezika.

Aleš Mustar je pesnik in književni prevajalec. Izdal je pesniško zbirko z naslovom (U)sodno tolmačenje, ki je prevedena v angleški in makedonski jezik. Prevaja romunsko in makedonsko književnost, predvsem sodobno prozo in poezijo. Ukvarja se tudi z gledališčem. Kot dramaturg in pisec besedil je sodeloval pri predstavah Šestnajst obratov (En-Knap, 2005) ter Feng Šus v gledališču brez igralca (Maska, 2011).

Jurij Konjar je nagrajeni plesalec in improvizator. Med njegova avtorska dela spadajo predstave Katarza za začetnike, Ulysses in Goldbergove Variacije.

Andreja Rauch Podrzavnik je nagrajena avtorica, improvizatorka, ustvarjalka- raziskovalka in aktiven del slovenske plesne scene. Med njena avtorska dela spadajo Trajanje-Minevanje, Nezaznaven vzgib, Čas Telo Trio, Torek, Melodije refleksije, Melodije začetkov, Tkalci, Pasaž Delux, Rebeka, Tipke.

Ille je glasbenik in skladatelj. Bil član DJ-ekipe Pro-Grass Crew, v zadnjem času pa se je kot avtor glasbe usmeril predvsem na področje plesa in gledališča. Kot avtor glasbe je sodeloval pri številnih projektih; Tamásom Tuzo in Omarjem Ismailom pri Motion-Pictures, Jako Šimencem pri Mavrici, s Tonetom Škrjancem v projektih Duh želve je majhen in zelo star in Sladke pogačice...

Jaka Šimenc je oblikovalec svetlobe, scenograf, avtor Gledališča Brez Igralca, Feng Šusa, Mavrice in zdaj spet tehnični direktor Španskih Borcev.
 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Pesniki: Lidija Dimkovska, Tone Škrjanec, Aleš Mustar, Koreografija: Andreja Rauch Podrzavnik, Jurij Konjar, Glasba: Ille, Oblikovanje svetlobe: Jaka ŠimencMala dvorana

Vstopnice:
Vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas