Neforma 63

Neforma 63

Serija glasbeno-performativnih improvizacij

V aprilski ediciji, že 63., nadaljujemo z velikimi facami Matejo Bučar, Marjanom Staničem, Rokom Zalokarjem in elementom presenečena. V duhu časa, (p)ostaja tudi Neforma vse bolj fleksibilna, spremenjliva, pripravljena na karkoli. Vse težje jo je napovedovati, saj je to kar sledi vse bolj nepredvidljivo: kdo bo z nami, kdaj, za koliko časa, kaj se bo zgodilo, se bo dogodek sploh odvil ali bo vse skupaj padlo v vodo? Improvizacija na vseh nivojih: organizacijskih, kuratorskih, izvajalskih, dogodkovnih.

Nastopajoči:

Marjan Stanić je rojen v cirkuški družini na jugu Balkana.
Mama akrobatka in oče klovn sta mu okoli vratu obesila bobenček ter mu v roke dala igli za pletenje, za potrebe držanja ritma ob vadenju akrobatsko klovnovskih točk.
Vzljubil je bobne, pletilki zamenjal za palice….
Trenutno uči, živi in dela v Ljubljani in skrbi da je v dobri formi za nastop na Neformi.

Rok Zalokar je jazz pianist in skladatelj, ki trenutno živi med Ljubljano in Rotterdamom. Pot ga je, preko ljudske glasbe, različnih glasbil in raziskovanja žanrov, pripeljala do jazzovskega klavirja.
Kot študent konservatorija je začel pisati in izvajati svojo avtorsko glasbo. Rezultat teh let sta bili dve izdaji pri založbi ZARŠ: Vol. 1 Rok Zalokar tria in Arbitrarij skupine Vsemogočni Mlin. Po končanem konservatoriju se je vpisal na akademijo Codarts v Rotterdamu, kjer je nadaljeval študij jazz klavirja in julija 2017 diplomiral v razredu Franza von Chossya. V letih študija je prejel prestižno Erasmus jazz prijs in Jazzona za najboljšo kompozicijo in izvedbo.
Tako v Rotterdamu kot v Sloveniji je del raznih glasbenih skupin in projekt.

Mateja Bučar je leta 1980 zaključila študij klasične in sodobne baletne tehnike na Centre de Danse International Rosella Hightower v Cannesu (Francija). Od leta 1980 je bila zaposlena v SNG Opera in balet v Ljubljani, leta 1986 pa se je pridružila tudi Plesnemu Teatru Ljubljana.  1999 je ustanovila DUM - Društvo umetnikov, znotraj katerega z Vadimom Fiškinom in Tevžem Logarjem (prej z Gregorjem Podnarjem) umetniško deluje še sedaj. Njena dela in predstave, ki nastajajo od 1992 dalje, so bile predstavljene na Dunaju, v Salzburgu, v Berlinu, Moskvi, v Milanu, Firencah, Varšavi,v Budimpesti,  v Zagrebu, na Reki, v Stokholmu in Rotterdamu. Leta 2005 je prejela Zupančičevo nagrado Mesta Ljubljane,  leta 2014 Ann Sayers Award v londonskem  Trinity Laban centru ter  na City University London. V letu 2015 je prejela  doktorat s področja koreografije, istega leta pa je s strani  DSPS dobila nagrado Ksenije Hribar za življensko delo. Predstave, ki jih ustvarja so umeščene na odre, galerije in mnogokrat tudi v zunanje, urbane in mestne prostore.
Vec na :  www.dum-club.si
 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Glasba: Marjan Stanić, Rok Zalokar Ples: Mateja Bučar in gost presenečenja

Produkcija: Zavod Sploh

Nastopajoči:

Glasba: Marjan Stanić, Rok Zalokar
Ples: Mateja Bučar in gost presenečenja

 

Kuratorka plesnega programa: Katja Legin
Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler

 

Produkcija: Zavod Sploh


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5€

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas