Baldur - Obljubljena dežela

Baldur - Obljubljena dežela

koncert s plesnimi točkami

Trio Baldur po nesojenem oktobrskem koncertu Obljubljena dežela, ki jim ga je onemogočilo poplavljeno prizorišče, na oder centra kulture Španski borci v Ljubljani stopi v sredo, 21. novembra, ob 20. uri. Polnokrvno glasbeno sozvočje Marka Brdnika na harmoniki in sintetizatorjih, Leonarda Medice Gregoriča na električni kitari in Marka Lasiča na bobnih bodo z vizualno čarovnijo nadgradili plesalci Marja Koren, Veronika Valdes, Tajda Podobnik, Branko Potočan in Željko Božić, ki se jim bo na poti v Obljubljeno deželo pridružil tudi harmonikar Marko Hatlak.

Idejni oče koncertnega doživetja Obljubljena dežela je Marko Brdnik, virtuoz na harmoniki in sintetizatorjih, ki deluje kot solist, komorni in studijski glasbenik. Igra v različnih domačih in mednarodnih avant-rokerskih, jazz, etno-jazz in drugih zasedbah, ustvarja glasbo za gledališke in plesne predstave ter filme. Njegovo ustvarjanje s kitaristom Urošem Rakovcem je leta 2016 dalo svojstveni zvok albumu z naslovom Leta, s katerim sta navdušila tako poslušalce kot kritike.  V triu Baldur, ki si je nadel ime po nordijskem bogu svetlobe, sijaja in miru, se mu pridružujeta izvrstni kitarist novega vala Leonard Medica Gregorič na električni kitari, ki se študijsko kali v Trstu, ter izjemni bobnar Marko Lasič, ki se je izobraževal pri velikih tolkalskih mojstrih doma in po svetu, dejaven pa je v Kombu Zlatka Kaučiča, Orkestru brez meja/Orchestra senza confini, v zasedbi Electric Violet oz. Elastic Man in drugih improzasedbah.

Koncert Obljubljena dežela je preplet akustične, elektroakustične in elektronske glasbe, tako komponirane kot improvizirane. Ko glasbenik potuje skozi svoje zvočno ustvarjanje in pri tem raziskuje, želi preseči že poznano, ustvariti še neustvarjeno. Na tem potovanju se Brdniku, Medici in Lasiču pridružijo plesalci Marja Koren, Veronika Valdes, Tajda Podobnik, Branko Potočan in Željko Božić ki s svojim gibom in različnimi pripomočki slušno doživetje nadgradijo z vizualno čarovnijo. Triu in plesalcem se bo pridružil tudi glasbeni gost, harmonikar Marko Hatlak. Večplastno doživljanje pri občinstvu vzbudi sinestetične občutke potovanja v neko obljubljeno deželo, prek lastnih izraznih meja. Klišejski prizvok obljubljene dežele igrivo namiguje na iskreno otroško zaupanje, da jo najde, in odraslo zavedanje o njeni nedosegljivosti.

Projekt podpirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


https://www.youtube.com/watch?v=8J_QghJq2-E
https://www.youtube.com/watch?v=tKrg7yuR_30
https://www.youtube.com/watch?v=fqggbBHVMuM
https://www.youtube.com/watch?v=6T584U_5tpM

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Marko Brdnik

Produkcija: Marko Brdnik, koprod.: Zavod Vitkar

Marko Brdnik, Leonard Medica Gregorič, Marko Lasič

Plesni gosti (Dance guests):
Marja Koren, Veronika Valdes, Tajda Podobnik, Branko Potočan in Željko Božić

Glasbeni Gost (Musical Guest):

Marko Hatlak – harmonika (accordion)

S podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo.


Velika dvorana

Trajanje: 80 minut

Vstopnice:
6 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas