Kreativna telesa, gibanje, v živo – ranljiva predstava

Kreativna telesa, gibanje, v živo – ranljiva predstava

plesna predstava

 V okviru projekta Kreativna telesa v gibanju smo v društvu Pekinpah izvedli sklop kreativnih delavnic, ki so bile pod taktirko različnih mentorjev (scenograf, kostumograf, glasbenik, plesni ustvarjalec) zasnovane kot kreativni procesi znotraj domene performativnih umetnosti. Zadnja etapa izobraževalnega projekta, ki je potekal več kot leto dni, je nova odrska produkcija z naslovom Kreativna telesa, gibanje, v živo – ranljiva predstava. Slednjo so v celoti zasnovali in izvedli udeleženci delavnic – priseljenci, ki smo jih s projektom želeli opolnomočiti za samostojno delovanje na različnih področjih scenskih umetnosti.


Tok misli in dejanj, ki dovoljujejo artikulacijo posamezne ideje, je tako na delavnicah kot pri končni odrski produkciji temeljil na podlagi različnih procesov, izvedenih z ozirom na lastne izkušnje oziroma lastne umetniške prakse posamičnih mentorjev. Zaključno predstavo tako nosilci projekta kot tudi nastopajoči smatramo kot nekakšno križišče predlaganih umetniških in kreativnih smeri. Okolje “odra”, kot križišče mestoma celo paralelnih svetov, nam predstavlja varno okolje, kjer še tako neugodne okoliščine ali stanja delujejo v obratni smeri, in sicer v smeri kreativnosti, razbremenjene konvencionalnih zahtev. Križišče, tako kot hiša, je lahko denimo kraj ali dejanje prehoda med vidnim in ne-vidnim, ali pa je križišče, tako kot koža na telesu, mejnik med notranijm in zunanjim svetom, med prikrito notranjostjo in zunanjo fasado. In ker je projekt Kreativna telesa v gibanju zasnovan kot skupek različnih in drugačnih si posameznikov in mentorjev, kjer vsak sodeluje s svojim specifičnim umetniškim izrazom, lahko rečemo da je predstava Kreativna telesa, gibanje, v živo - ranljiva predstava projekt, ki se razgalja kot pokrajina različnih si križišč, kjer namesto šiviljske niti stoji lepilni trak, in kjer se s pomočjo ritmičnih nastavkov, narekovanja in merjenja časa, posameznik potopi v brezčasno pokrajino. Varno okolje, kjer je ležeča orientacija predvsem vodoravna, pa ni namenjeno zgolj ključnim in v projekt vpletenim posameznikom, temeveč slehernemu obiskovalcu, ki se znajde v ranljivih situacijah.

Vljudno vabljeni!

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Pekinpah

Ples / dance: Alla Abramova, Larissa Braatz, Ayla Heier, Alina Kovalova, Marja Kovanda, Ema Križič, Dijana Pavljašević, Anna Pogačnik, Jelena Racić, Neja Rakušček, Ana Vrhovnik, Juan Zuleta
Scenografija / set design: Dea Beatovikj, Suzana Čolić, Dinçer Oruçoğlu, Mahtab Singh, Anila Spahiu, Edin Suljić
Kostumumi / costumes: Alevtina Ainutdinova, Sabina Huskić, Danijel Čeč, Anila Spahiu
Glasba / music: Can Olguner, Marta Plasencia, Oleksandr Plotnikov
Mentor za glasbo / music mentor: Elvis Homan
Mentor za ples / dance mentor: Matej Kejžar
Mentor za kostumografijo / costume design mentor: Barbara Stupica
Mentor za scenografijo / scenography mentor: Atej Tutta
Produkcija / Production: Pekinpah
Producent / Producer: Žiga Predan
Koordinatorka / Coordinator: Zana Oručević Mehulj
Asistentka koordinatorke / Assistant coordinator: Jasmina Klančar
Partner: Javni zavod Cene Štupar CILJ / Public Institute Cene Štupar CILJ

Projekt Kreativna telesa v gibanju sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. / The investment is co-financed by the Republic of Slovenia and the European Union under the European Social Fund.


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
Vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas