Na tleh

Na tleh

V okviru platforme TRIGGER

Na tleh je odrsko delo ustvarjalk, sodelavk in dolgoletnih prijateljic Alenke Marinič in Maje Dekleva Lapajne. Je zemeljska koncertna predstava, ki na oseben in humoren način predeluje teme prekarstva, feminizma, dela, materinstva in bivanja v času poznega kapitalizma. Je iskriv glasbeno-gledališki dogodek, ki popisuje stanje in izreka očitno, bolj kot rešitve pušča odprt prostor za skupnostno vpraševanje, ter išče igrivost v še tako temačnih in težkih časih.

Ustvarjalki se preko glasbeno-gledališkega materiala poigravata z različnimi temami, ki jih ponuja besedna zveza “na tleh”. Preko prispodobe tal se dotikata tem izčrpanosti, obupa in brezizhodnosti, obležanja na tleh v času brutalnega in stopnjujočega kapitalizma, podnebnih sprememb, vele moči korporacij in rezov na področju socialnih ugodnosti. Po drugi strani pa tla razumeta tudi kot prizemljenost in oporo, na kateri lahko trdno stojimo in nam daje možnost odriva in posledično upora. Nenazadnje so tla tudi možnost novega življenja, zemlja, iz katere klijejo nove zamisli in prostori.

Na tleh je drugi del trilogije uprizoritvenih umetnic Maje Dekleva Lapajne in Alenke Marinič. Leta 2017 sta vstopili v predstavo in glasbeni album Pod vodo in kmalu zatem zasnovali trilogijo skupnega ustvarjanja: Pod vodo, Na tleh, V zraku. Sanjata tudi o epilogu Pod zemljo, ki ga morebiti izvede samo še ena od njiju ali pa se zgodi brez njune fizične prisotnosti na tem svetu.

TRIGGER je platforma za internacionalizacijo sodobnih neodvisnih scenskih umetnosti. TRIGGER razvijamo v partnerstvu z Bunkerjem, Gledališčem Glej, Mestom žensk, Momentom, Pekinpahom, Mladinskim gledališčem in Masko (program Nova pošta). Vsako leto se v predstavi predstavijo tudi predstave več drugih slovenskih producentov.

Predstava bo v angleščini.
 

 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Maja Dekleva Lapajne, Alenka Marinič

Produkcija: Mesto žensk

Ko-produkcija: CUK Kino Šiška, DU Narobov
Soavtrostvo, izvedba: Maja Dekleva Lapajne, Alenka Marinič
Kostumografija in scenografija: Katarina Zalar
Umetniško svetovanje za gib: DISKOlektiv
Umetniško svetovanje za glas: Irena Z. Tomažin
Tehnično vodstvo in oblikovanje svetlobe; Špela Škulj
Izvršna produkcija: Urška Jež/Eva Prodan
Produkcija: Mesto žensk
Prevod v angleščino: Jedrt Maležič
Koprodukcija: CUK Kino Šiška, DU Narobov
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana.



Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
10 eur (redna cena) / 7 eur (s popustom)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas