Čebelje družine na strehi Španskih borcev

Čebelje družine na strehi Španskih borcev

Novice/12.9.2014 13:05

Center kulture Španski borci je z letošnjim letom ponudil gostovanje štirim čebeljim družinam na svoji terasi, za katere skrbi predsednik društva Urbani čebelar, Gorazd Trušnovec.

Urbano čebelarstvo ni nekaj novega, v svetu postaja to že dodobra uveljavljena dejavnost v okviru »ozelenitve« urbanih okolij in družbenega ozaveščanja o pomembnosti čebel oziroma povezave človeka z naravo.

Med mesti, ki se lahko pohvalijo z najbolj razvito dejavnostjo urbanega čebelarjenja, sta Berlin in London, pri nas pa je v večjih mestnih središčih ta dejavnost še v povojih, kljub temu, da slovi Slovenija kot dežela z enim najvišjih kvocientov čebelarjev na prebivalca in kljub biotskem potencialu, ki ga imajo večja mestna središča pri nas za uspešen obstoj in razvoj čebel.

Društvo Urbani čebelar (http://urbanicebelar.si), ki je začelo s svojimi aktivnostmi z letom 2014, je bilo ustanovljeno z namenom združevanje posameznikov, ki delujejo na področjih čebelarstva, čebelarskega turizma, okoljevarstva, kmetijstva, biotehnologije, kulture, arhitekture in oblikovanja, krajinske arhitekture in urejanja okolja ter sorodnih področjih v Ljubljani in Sloveniji. Društvo povezuje vse, ki podpirajo dejavnosti na omenjenih področjih.

Konec julija 2014 smo že točili prvi med, pridelan na strehi Španskih borcev, in v prihodnje nameravamo med in druge čebelje izdelke malih moščanskih delavk tudi vključiti v ponudbo Društva Urbani čebelar!

Povezava: http://urbanicebelar.si


 

 
 


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas