Kulturni bazar 2017 v Španskih borcih: HUD PESJAN

Kulturni bazar 2017 v Španskih borcih: HUD PESJAN

Prireditev o kulturno-umetnostni vzgoji

Kulturni bazar 2017 v Španskih borcih: HUD PESJAN

Center kulture Španski borci se pridružuje Kulturnemu bazarju, enodnevni prireditvi o kulturno-umetnostni vzgoji. Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. Enodnevna prireditev široko odpre vrata Cankarjevega doma – na razstavnih prostorih v treh preddverjih predstavlja svojo bogato ponudbo skoraj 300 kulturnih ustanov ter številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije. V predavalnicah in dvoranah se zvrstijo številna predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi predstav (gledališke, glasbene, plesne, filmske …), razstav ter nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin.


Letos bo v v okviru strokovnega usposabljanja zunaj Cankarjevega v našem gledališču mogoče videti predstavo za pogumne otroke Hud pesjan, in sicer 30. marca ob 11h.

30. marec ob 11.00:
HUD PESJAN
(plesna predstava za pogumne otroke, 5+, 35’)


En hud pesjan je živu ...popularna otroška pesem Marijana Vodopivca, ki je podobno kot njena predhodnica Huda mravljica tako rekoč ponarodela, vzgojiteljem, učiteljem, staršem in otrokom znana otroška pesem, je zopet ponudila izhodišče za novo otroško predstavo koreografa Iztoka Kovača in skupine EnKnapGroup kot znana glasbena predloga brez obstoječe vizualne podobe/uprizoritvene manifestacije. Z intermedijskim in interaktivnim pristopom ter inovativnim gibalnim jezikom bo predstava humorno in otrokom dostopno predstavila zgodbe »pesjanstva in pesjanov« v različnih oblikah in pojavnostih. Samo besedilo s svojo ponekod grozljivostjo in krutostjo ponuja izjemen izziv za obdelavo tematike in žanra, ki ni tipičen za otroške predstave, saj obravnava še kako aktualno temo nasilja in (ne)moči, s katero se otroci srečujejo dnevno tako med vrstniki kot v svoji bližnji ali daljni okolici. Namen predstave je odkrito in neboleče spregovoriti o »pesjanstvu« ter otrokom izvirno predstaviti in pojasniti temne plati posameznika, družbe in kulture. Zahtevna tematika za skupino EnKnapGroup predstavlja izziv tudi zato, ker se naša vedenja odražajo v naši drži z izrazitim gibalnim predznakom.

Za organizirane skupine otrok in mladine je tudi letos nujna e-prijava, ki je možna do 15. marca 2017.

Več informacij na kulturnibazar.si ali na kulturni.bazar@gmail.com.

« Napovednik|Kulturna vzgoja|Ples in gledališče|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Za organizirane skupine otrok in mladine je tudi letos nujna e-prijava, ki je možna do 15. marca 2017.

Več informacij na kulturnibazar.si ali na kulturni.bazar@gmail.com.


Velika dvorana

Trajanje: 35 minut

 

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas