Skice po Scarlattiju

Skice po Scarlattiju

Plesna predstava

Skice po Scarlattiju je predstava, v kateri sledimo seriji duetov na izbrane sonate za čembalo Domenica Scarlattija. Na odru spremljamo dva moška in eno žensko, ki v raznolikih situacijah ustvarjajo dialoge s Scarlattijevo glasbo, da bi si priklicali v spomin čas nemega filma in raziskali njegov specifičen način pripovedovanja. Presenetljivo je kako ta čudovita baročna glasbena dela v naši domišljiji vzbujajo raznorazne podobe. V predstavi Skice po Scarlattiju koreograf David Hernandez skupaj s plesalcema Colasom Lucotom in Marie Viennot ustvari igrivo konverzacijo s Scarlattijevo glasbo in občinstvom ter skicira različne vrste soočenj dveh oseb. Predstava, ki jo uokvirja svetloba Hansa Meijerja, na lahkoten način išče pomene in humor tako v gibanju kot v glasbi.

Koreograf David Hernandez je rojen v Miamiju, kjer je prvotno študiral glasbo ter se kasneje usmeril v ples na »New World School of the Arts”. Po študiju se je preselil v New York, kjer je sodeloval z Trisha Brown Dance Company. Skupaj z Meg Stuart se je lotil raziskovanja in tako pripotoval v Belgijo, kjer je ostal kar 7 let. Odkr živi v Evropi, že 20 let ustvarja svoje projekte v obliki performansov, umetniških inštalacij, dokogdkov in raznovrstnih multidisciplinarnih umetniških form ter pri tem sodeloval z mnogimi svetovno znanimi ustvarjalci.

Kot pedagog, v okviru šole za sodobni ples P.A.R.T.S., že vse od leta 1995 deluje po vsem svetu. Dolgo časa je vodil svoj pedagoški program “PEP”, ki ga je poučeval v okviru festivala Klapstuk v Leuvenu, v Belgiji.
 

 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Koncept in koreografija: David Hernandez
Plesalca: Colas Lucot, Marie Viennot
Svetlobno oblikovanje: Hans Meijer
Glasba: Domenico Scarlatti
Tehnična izvedba: Yvan de Meyer in tehnična ekipa Zavoda EN-KNAP
Produkcija: Lenneke Rasschaert

Produkcija dh+, koprodukcija in podpora C-mine, Genk, festival Into the Fielda, Bonn in P.A.R.T.S.

V okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki v Centru kulture Španski borci in v sodelovanju z mrežo Aerowaves predstavlja mlado, ekstravagantno evropsko plesno produkcijo. Festival Plesna Vesna v produkciji Zavoda EN-KNAP je prejemnik prestižne znamke EFFE, ki ga uvršča med najkakovostnejše festivale v Evropi.



Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
8*/12 eur (*študenti, dijaki, upokojenci, brezposelni, osebe s hendikepom)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas