Plesna delavnica s Kathleen Fisher (Trisha Brown Dance Company)

Plesna delavnica s Kathleen Fisher (Trisha Brown Dance Company)

plesna delavnica

Vabljeni na plesno delavnico, ki jo organizira Zavod EN-KNAP in katero bo vodila svetovno priznana plesalka Kathleen Fisher iz Trisha Brown Dance Company.

Delavnica se bo odvijala v soboto, 27. maja 2017 med 10h in 16h v Centru kulture Španski borci (Zaloška 61, Ljubljana). Cena delavnice je 25 eur. Ker je število mest na delavnici omejeno, bodo v primeru prevelikega števila prijav imeli prednost izkušeni plesalci. Zato vas prosimo, da ob prijavi pošljete tudi kratek seznam vaših preteklih plesnih izkušenj na goran.pakozdi@en-knap.com najkasneje do četrtka, 25. maja 2017.

______________________________
Opis delavnice

Improvizacija in prakse iz somatskega gibanja bodo na delavnici predstavljala orodja, s katerimi bodo plesalci lahko prehajali med zunanjim in notranjim svetom. Da bi odkrili nove perspektive in povečali zavedanje, bodo na delavnici potekale različne individualne in skupinske vaje, s katerimi se bodo udeleženci lahko kasneje približali gibu, ki ga je razvila Trisha Brown in njen plesni ansambel. Preko učinkovitosti, prostorske jasnosti, anatomske zavesti in zavedanja diha, bo Kathleen plesalce spodbujala, da utelesijo plesni material s preciznostjo, kot je to Trisha Brown zahtevala od svoje plesne skupine. Poleg izjemne natančnosti pa je pri metodi pomembno, da plesalci odkrijejo tudi svojevrsten izraz samega sebe in svoje edinstvenosti v okviru specifičnih parametrov nekega plesnega dela.

______________________________
Kathleen Fisher

Kathleen Fisher je plesalka, učiteljica, improvizator in performer. Med leti 1992 in 2002, ko je bila del Trisha Brown Dance Company, je poleg šestih koreografij, v katerih je nastopila kot članica izvorne postave, nastopala tudi v širokem repertoarju ansambla; med drugim tudi v solu Trishe Brown z naslovom »Accumulation, and if you couldn’t see me«. V okviru Trisha Brown Dance Company je vodila številne plesne delavnice in predavanja za profesionalne plesalce, plesalce začetnike, otroke in plesne učitelje po vsem svetu. Vodila je reinterpretacije del Trishe Brown kot so Set and Reset, Astral Converted, Five-Part Weather Invention, Solo Olos in Foray Foret.

Njenega življenjepisa pa ne krasijo zgolj številne študije in performansi, pri katerih je sodelovala s skupinami kot so Bebe Miller Company in Jane Comfort and Company, temveč je pogosto raziskovala tudi gledališče, film, somatsko gibanje in zdravilstvo. Kathleen je priznana učiteljica joge, masažna terapevtka z licenco in kranio-sakralna terapevtka. Trenutno živi na Bahamih, kjer opazuje in sodeluje pri neverjetnem plesu tamkajšnjih divje živečih delfinov in svoja raziskovanja usmerja v gibanje kot način komunikacije z drugimi vrstami, bolj natančno morskimi sesalci.

______________________________

Kathleen Fisher trenutno dela s plesalci EnKnapGroup pri poustvarjanju revolucionarnega dela Trishe Brown iz osemdesetih, Set and Reset. Novo predstavo bo mogoče videti v sklopu dvojnega plesnega večera v Centru kulture Španski borci 8. junija ob 20h, in sicer bo postavljena ob bok reinterpretaciji legendarnega dela, Canard pekinois, v koreografiji Josefa Nadja.

Premieri Set and Reset/Ponastavitev in Canard pekinois/Mračna zveza bosta sledili dve ponovitvi 9. in 10. junija ob 20h.





 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Kathleen Fisher

Produkcija: Zavod EN-KNAP


Velika dvorana

Trajanje: 360 minut

Vstopnice:
25 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas