Čarobni gozd

Čarobni gozd

Orientalska plesna predstava

Predstava Začarani gozd bo že šesti skupni projekt Arabskega kluba v Sloveniji in plesalk ter koreografinj Alje Shaar in Ines Kočar. Združila bo bogato plesno tradicijo arabskih narodov, vse skupaj pa popestrila s kančkom dramskih vložkov, ki bodo posamezne plesne točke povezali v zaključeno celoto. Tako se bodo pred na odru zvrstili moderni in tradicionalni plesi Orienta, ki jih bosta avtorici postavili v začarano deželo, v kateri drevesa oživijo, zlate ribice izpolnjujejo želje, čarovnice delijo uroke, dobre vile pa rešujejo prestrašene deklice. S plesno predstavo želita avtorici slovenskemu gledalcu približati bogato arabsko kulturno tradicijo, obenem pa vedno znova poiskati nove plesne izraze.

Predstava bo povezala okoli 50 profesionalnih in amaterskih plesalk zelo različnih generacij iz številnih slovenskih krajev. Scenska postavitev na odru bo spominjala na gozd, v katerem se bo izgubila deklica Amira. V gozdu bo srečala različna bitja, nekatera ji bodo pomagala, druga preganjala.

Gozdne živali, nočne metulje, zlate ribice, pajke, čarovnice, dobre vile, morsko deklico in še marsikoga. Vse do konca gledalec ne bo izvedel, ali bo deklica našla pot iz gozda. Dogajanje na odru bo pestro. Gledalci bodo priča barvitemu kolažu plesnih točk, od plesa z mečem in palico, do tradicionalnega plesa z vrči in modernega plesa shaaby iz ulic Kaira.

Tako, kot pri projektih Kje si, moja Fatima?, Medina in 1001 ples, bo tudi predstava Začarani gozd presegla običajno nizanje plesnih točk in z dodatnimi dramskimi elementi dogajanje na odru povezala v zaključeno celoto.

Da bi zadovoljili vse čute, bodo ob koncu predstave obiskovalci lahko poskusili tudi značilne arabske dobrote, ki jih bo pripravil lokal Falafel, znan po dobrotah Bližnjega vzhoda.
 

 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Alja Shaar in Ines Kočar v sodelovanju z Arabskim Klubom v Sloveniji

Produkcija: Arabski klub v Sloveniji

Alja Shaar in Ines Kočar,
gostje Fourklor, Nina Pevec


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
9 eur v predprodaji / 12 eur na dan prireditve

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas