GoJa: Prehajanje svetov

GoJa: Prehajanje svetov

Otvoritev kiparske razstave

Železni karakter umetnika, izumitelja in snovalca Denisa GoJe žari v vsaki surovini, ki jo uporabi. Umetelni in izvirni zanos ustvarjalca upodablja pokrajino in človeka enako strastno.

Kipi, s katerimi duhovito in iskrivo opozarja na neusahljivost ustvarjalne narave in krhkost svetnega sožitja prebujata vse gledalčeve čute.

Podobe, ujete v odpadku železja smiselno in pomensko prevprašujejo razmerja med naravo in kulturo, predvsem pa čutnim in predčutnim obzorjem.

Pogled železnega karakterja žene gledalca onkraj ustaljenih kompozicijskih zapovedi in mu vzpostavlja vpogled v presežek rokodelskih in oblikovnih rešitev, predvsem pa zagotavlja izkušnjo dorečene, dosledne in domišljene izvedbe konstrukcije subjekta.

Eksotično-erotični naboj avtorjevih umetnin spaja nezdružjivost mrzlega in trdega materiala z mehkobo linij in ubrano zasnovo, spremljajoč gledalca od prve do poslednje postaje kovinskega Vsemira. Podobe iz sanj, spretno varjene in lično izpopolnjene gledalcu nastavljajo vprašanja jasnih izrazov, opuščenih s strani današnjega sveta in spodobnih ravnanj, tonečih v pozabo.

Drznite si misliti nemogoče, obiščite železni raj GoJe.

« Napovednik|Razstave

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Producent: GoJa

Koprod. Hefajst


Galerija Internacionala s teraso

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas