Zvokotok

Zvokotok

Cikel sodobne komponirane glasbe

Šalter Ensemble je kratkotrajna zasedba, ki je na rezidenci na zagrebškem festivalu Izlog suvremenog zvuka sestavila program in ga nato predstavila še na festivalu Ring Ring v Beogradu in Jazz festivalu v Cerknem. Po spomladanskih predstavitvah sledi še jesenska na festivalu Ispod bine v Splitu, na gostovanju v Italiji (Castelfranco del Veneto) in v okviru Zvokotoka v Ljubljani.


Šalter Ensemble ustvarja na robu svobodne improvizacije in skladanja, kjer kolektivni procesi oblikujejo samo jedro glasbe. V dvanajstčlansko elektroakustično zasedbo so se zbrali že dodobra preizkušeni akterji improvizirane in eksperimentalne glasbe iz Švice, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Iz vsake izmed držav prihaja po en sovodja projekta in vsak je razvil okviren skladateljski koncept – Bertrand Denzler (Švica), Roko Crnić (Hrvaška), Robert Roža (Srbija) in Tomaž Grom (Slovenija). Umetniški vodja celotnega ansambla je švicarski harmonikar Jonas Kocher.


Švicarski harmonikar in skladatelj Jonas Kocher je dejaven v polju eksperimentalne glasbe in sodeluje z vrsto znanih mednarodnih glasbenikov, kot so Axel Dörner, Joke Lanz ali Michel Doneda.


Roko Crnić (1992) je mlad umetnik, ki je pred kratkim diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu in delujejo na področju novih medijev in interdisciplinarno. Kot glasbenik je sodeloval pri različnih projektih zagrebške glasbene improvizacijske scene in v zasedbah Porto Morto in Franz Kafka ensemble.


Saksofonist, improvizator in skladatelj Bertrand Denzel (1963) je igral v Evropi, Severni Ameriki, Južni Ameriki, na Bližnjem vzhodu in na Daljnem vzhodu z rednimi zasedbami, kot so Trio Sowari in Hubbub, ad hoc skupinami, umetniki drugih disciplin in samostojno. Objavil je več kot 50 zgoščenk. http://bdenzler.free.fr

Robert Roža (1972) je pol dua Blank Disc, druga polovica je Srdan Muc. Robert Roža deluje na področju prostega improvizacije in eksperimentalne elektroakustične glasbe. Sodeloval je na nekaterih večjih festivalih, kot so RING RING Beograd (1999, 2000, 2001 in 2005) ALTERNATIVA festival v Pragi (2001) EX EU festival na Dunaju (2001). Robert Roža je igral z glasbeniki, kot so Keith Rowe, Michel Doneda, Georg Wissel in mnogi drugi.

Tomaž Grom je slovenski dvojni basist in ključna osebnost v izjemno currentScene Ljubljani. On je tako delal z zastonj jazz glasbo v visokih številkah, barva: kot Sonny Simmon je, in bolj myteriously zanimive številke: kot M-base bobnar Doug Hammond. Nedavna pogosto sodelovanje je bil duo z ex-bobnar Fushitsusha Seijiro Murayama. www.sploh.si/tomazgromeng.html
 

Video5
Video5
Video4
Video4
Video3
Video3
Video2
Video2
Video1
Video1

« Napovednik|Glasba

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Bruit Association

Koprodukcija: Zavod Sploh Ljubljana, Zavod Jazz Cerkno in Studentski centar Zagreb – Kultura promjene – Izlog suvremenog zvuka Festival

Partnerja: Ring Ring Festival (Beograd) in Ispod Bine Festival (Split)

Podporniki: švicarski svèt za umetnost Pro Helvetia, Fundacija SUISA, kanton Bern in mesto Biel / Bienne.

Nastopajo:

Bertrand Denzler (tenorski saksofon)
Tomaž Grom (kontrabas, elektronika)
Roko Crnić (el. bas, elektronika)
Robert Roža (elektronika)
Marina Džukljev (klavir)
Jonas Kocher (harmonika)
Nenad Kovačić (tolkala)
Samo Kutin (hurdy-gurdy)
Julien Mégroz (tolkala)
Srđan Muc (el. kitara, elektronika)
Irena Tomažin (glas, elektronika)
Tena Novak Vincek (violina)
 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas