Zvokotok

Zvokotok

Cikel sodobne komponirane glasbe

Šalter Ensemble je mednarodni elektroakustični ansambel, ki združuje nekaj inovativnih osebnosti glasbene scene Slovenije, Hrvaške, Srbije in Švice. Prihajajo iz različnih glasbenih okolij, od jazza, prek sodobne komponirane glasbe, zvočne umetnosti, improvizacije do tradicionalne in popularne glasbe. Dvanajst tudi generacijsko raznolikih glasbenikov druži raziskovanje glasbenih meja in razvijanje lastnih zvočnih izraznosti. Šalter Ensemble ustvarja na robu svobodne improvizacije in skladanja, kjer kolektivni procesi oblikujejo samo jedro glasbe.

Štirje člani zasedbe so prek raznolikih konceptov in vizij z ansamblom razvili štiri kompozicije:
Bertrand Denzler: Ubiquité
Robert Roža: The Šalter
Roko Crnić: Common ground altogether
Tomaž Grom: Kar poslušamo, nas združuje, kar slišimo, nas razdvaja


Roko Crnić (1992) je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu in dela na področju novih medijev in interdisciplinarnosti. Kot glasbenik sodeluje pri različnih projektih zagrebške glasbene improvizacijske scene (Pripravljen orkester) in z bandi Porto Morto in Ansamblom Franza Kafke.


Švicarski glasbenik Bertrand Denzler igra tenorski saksofon. Širom po Evropi in Latinski Ameriki izvaja solistične nastope in sodeluje s številnimi glasbeniki: Xavier Charles, Peter Frils Nielsen, Jean-Luc Guionnet, Barry Guy, Ninh Lê Quan, Urs Leimgruber, Günter Müller, Bob Ostertag, Norbert Pfammatter, Hasse Poulsen, Mark Sanders, Mathieu Werchowski, Hans Koch in Otomo Yoshihide. Je član več glasbenih zasedb:, Hubbub, Nanocluster, Laps, Denzler-Mariage, A3/1 in Chamaeleo Vulgaris ter tričlanske zasedbe z legendarnim tolkalistom Eddie Prevostom in kontrabasistom John Edwardsom. Pod okriljem različnih založb je izdal veliko število zgoščenk, med drugim solističen album Tenor pri založbi Potlatch leta 2010. 
VEČ


Robert Roža (1972) je polovica Blank Disc dua s Srdanom Mucom. Robert Roža dela na področju proste improvizacije in elektroakustične eksperimentalne glasbe. Sodeloval je na nekaterih večjih glasbenih festivalih, kot so RING RING-Beograd (1999, 2000, 2001 in 2005) ALTERNATIVA festival-Praga (2001) EX EU festival-Dunaj (2001) in z glasbeniki, kot so Keith Rowe, Michel Doneda, Georg Wissel in mnogi drugi.


Tomaž Grom je slovenski kontrabasist in ena ključnih figur na ljubljanski izjemno močni sceni improvizirane glasbe. Sodeloval je tudi s pomembnimi predstavniki free jazza.Gostoval je na festivalih po Evropi in severni Ameriki, ustvaril avtorsko glasbo za številne gledališke, plesne in lutkovne predstave ter filme.
VEČ

 

Video5
Video5
Video4
Video4
Video3
Video3
Video2
Video2
Video1
Video1

« Napovednik|Glasba

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Nastopajo:

Bertrand Denzler (tenorski saksofon), Tomaž Grom (kontrabas, elektronika), Roko Crnić (el. bas, elektronika), Robert Roža (elektronika), Marina Džukljev (klavir), Lionel Friedli (tolkala), Jonas Kocher (harmonika), Nenad Kovačić (tolkala), Samo Kutin (hurdy-gurdy), Srđan Muc (el. kitara, elektronika), Irena Tomažin (glas, elektronika), Tena Novak Vincek (violina)

Umetniški vodja: Jonas Kocher
Skladatelji: Bertrand Denzler, Roko Crnić, Robert Roža in Tomaž Grom
Koprodukcija: Bruit Association
Podpora: švicarski svèt za umetnost Pro Helvetia in mesto Biel / Bienne.
 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas