Confine aperto

Confine aperto

koncert

Sodelovanje predstavnikov različnih ustvarjalnih ozadij in področij (od klasičnih, do subkulturnih, glasbenih in literarnih) omogoča združevanje in preseganje glasbenih žanrov (jazz, sodobna komponirana glasba, improvizacija, elektroakustična glasba) in mešanje literarnih zvrsti. Z interakcijo razlik in drugačnosti, s kratkimi, dvajsetminutnimi nastopi želimo doseči izmenjavo izkušenj, spodbuditi raziskovanje, komunikacijo in odprtost v snovanju. S kontinuiranim delom in žanrsko raznovrstnostjo želimo na enem mestu združiti različne poslušalce.


Med leti 2005 in 2018, je cikel kuriral Tomaž Grom. Od leta 2018, ga kurira László Juhász.


Louis Laurain (1984) je francoski trobentač, improvizator in skladatelj. Deluje predvsem na področju sodobne glasbe, improvizacije in jazza. Laurain se je kot samouk lotil igranja na trobento, nato pa študiral  jazz in improvizacijo na konzervatoriju v Lyonu in  Parizu. Razvijal je svoj osebni in izvirni slog na inštrumentu ter prek raznih sodelovanj raziskoval intuitivni in spontani pristop do glasbe. Unique Horns je Laurainova solo skladba za tri trobente, prenosni računalnik, doma narejen ozvočevalni sistem in razne zvočne objekte, ki se prepletajo z živimi in posnetimi zvoki trobente, krajinskimi posnetki, ptiči, belim šumom, vibracijskimi kovinami, žagami, žabami, sinusnimi valovi, glasbo, naravnimi in umetnimi zvoki džungle.

Urška Preis (1992) je grafična oblikovalka in harpistka rojena v Ljubljani. V 2015 je študirala na Listaháskóli Íslands v Reykjavíku, in doštudirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Na podiplomskem študiju je specializirala v fotografiji in delno končala izobraževanje na Hochschule für Grafik und Buchkunst v Leipzigu. Je članica dueta Thieves Klein duo in harpistka v II/III duo. Med študijem v Leipzigu je začela nastopati s solo projektom rouge-ah, skozi katerega, na električni harpi, raziskuje različne glasbene žanre od dronovske do eksperimentalne do jazz in ambient in vse vmes. / soundcloud.com/rouge-ah
 

« Napovednik|Glasba

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Louis Laurain (F) - trobente, elektronika
Urška Preis (SLO) - električna harfa, objekti, elektronika


Mala dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
2 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas