10. festival BOBRI v Španskih borcih

10. festival BOBRI v Španskih borcih

otroške-plesne predstave

Dobrodošli na že 10. Festival Bobri, v okviru katerega v Španskih borcih ponujamo dve predstavi – Huda mravljica in Hud pesjan. Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri je nastal leta 2009 z namenom večanja dostopnosti do kakovostnih kulturnih vsebin za otroke in mlade, povečanja števila kulturnih prireditev za otroke, povezovanja nevladnih in vladnih kulturnih producentov s tega področja, promocije kakovostnih kulturnih dogodkov za otroke, seznanjanja z novimi vsebinami ter skrbi za celosten razvoj otrok in mladostnikov. Cilj festivala je spodbujati mlade k ustvarjalnosti in kakovostnemu preživljanju prostega časa, s tem pa povečati socialno kohezivnost ter dvigniti kulturno pismenost otrok in mladine v Mestni občini Ljubljana.
 

-----------------------------------------------------------------------
ČET, 1. februar, 17:00
HUD PESJAN
Predstava za pogumne otroke (4+)
Velika dvorana / 35 min / Prost vstop

Predstava HUD PESJAN je najnovejša otroška predstava Iztoka Kovača in plesalcev EnKnapGroup, ki pa je rezervirana za pogumne otroke. Predstava, ki je nastala po predlogi pesmi Marijana Vodopivca, na svojevrsten način govori o temi nasilja in odpira mnoga vprašanja. Skupina pesjanov, ki seje strah in trepet, se v predstavi sooči z Vražičko, ki pa je, kot pravi pesmica, še bolj pesjanska od pesjanov. Kaj bo Vražička storila? Bodo pesjani končali v juhici ali se jih bo usmilila? Kako se bo zgodba končala?

Odgovori otrok v TV kvizu o družbeno (ne)sprejemljivem obnašanju, ki ga skupina petih pesjanov nejevoljno spremlja s kavča po kosilu, in interakcija Vražičke z občinstvom postavljajo mestoma smešne, celo simpatične pesjanske akcije v pravi okvir in pomagajo otrokom izoblikovati jasno stališče do etično in moralno nesprejemljivih oblik vedenja, predvsem nasilja – ne, hvala.

SOB, 3. februar, 11:00
HUDA MRAVLJICA
Interaktivna predstava za otroke (2+)
Velika dvorana / 35 min / Prost vstop

Interaktivna plesna predstava za najmlajše gledalce je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Predstava z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju.

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

BOBRI, 10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje (od 20. januarja do 8. februarja 2018)

Letošnja tema Bobrov je POEZIJA.

Prirediteljica festivala:
Mestna občina Ljubljana
Izvršni producent:
Slovensko mladinsko gledališče.

Več informacij o festivalskih aktivnostih in vstopnicah je dostopnih na: www.bobri.si in Bobrovi facebook strani.


Velika dvorana

Trajanje: 35 minut

Vstopnice:
Prost vstop

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas