Confine aperto

Confine aperto

koncertni cikel

Sodelovanje predstavnikov različnih ustvarjalnih ozadij in področij (od klasičnih, do subkulturnih, glasbenih in literarnih) omogoča združevanje in preseganje glasbenih žanrov (jazz, sodobna komponirana glasba, improvizacija, elektroakustična glasba) in mešanje literarnih zvrsti. Z interakcijo razlik in drugačnosti, s kratkimi, tridesetminutnimi nastopi želimo doseči izmenjavo izkušenj, spodbuditi raziskovanje, komunikacijo in odprtost v snovanju. S kontinuiranim delom in žanrsko raznovrstnostjo želimo na enem mestu združiti različne poslušalce.


Med leti 2005 in 2018, je cikel kuriral Tomaž Grom. Od leta 2018, ga kurira László Juhász.

---------------------------------------------------------------------

· Christian Kobi / Klaus Filip (CH-A)
· Nikola Jančić / Tilen Lebar (SRB-SLO)Christian Kobi - saksofon
Klaus Filip - ppooll

Christian Kobi je glasbenik in zvočni umetnik, čigar delo raziskuje odnos med zvokom, tišino in akcijo v prostoru. Študiral je glasbo v Baslu, Parizu in Zürichu, še posebej se je posvetil eksperimentalni glasbi in improvizaciji. Kobi nastopa in ustvarja z različnimi glasbeniki, skladatelji in umetniki, njegova povezovanja z umetniki, kot so Keith Rowe, Phill Niblock, Jürg Frey in Taku Sugimoto, temeljijo na dolgotrajnem sodelovanju. / christiankobi.ch

Klaus Filip je glasbenik, zvočni umetnik in programer z Dunaja. Dela s sinusnimi valovanji, njihovim pojavljanjem v času in mejami njihove zaznavnosti, pa tudi z njihovim prepletanjem z akustičnimi inštrumenti. Kot zvočni umetnik raziskuje medsebojni vpliv med zvokom in svetlobo. Njegov programski projekt ppooll še vedno uporabljajo glasbeniki improvizatorji po vsem svetu. Študiral je elektroakustiko in muzikologijo, kot kurator je sodeloval pri festivalu v Kleylehofu, trenutno pa poučuje na Dunaju. / filipino.klingt.org

Duo predstavlja radikalen in nov zvočni svet, v katerem raziskuje zvočne možnosti lastnih inštrumentov.


Nikola Jančić - klarinet
Tilen Lebar - saksofon

Nikola Jančić je klarinetist in komorni glasbenik, rojen v Zrenjaninu v Srbiji. Dodiplomski študij klarineta je zaključil na Akademiji umetnosti v Novem Sadu. Trenutno zaključuje magistrski študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Je večkratni prejemnik državnih in mednarodnih tekmovanj: 5.Mednarodno tekmovanje Anton Eberst, Mednarodno tekmovanje Woodwind and Brass Varaždin. Sodeloval je z orkestri: Orkester Akademije umetnosti v Novem Sadu, Filharmonijo mladih v Beogradu, Evropska filharmonija mladih v Makarskoj in Dubrovniku, Orkester BENSO.

Tilen Lebar je saksofonist, komponist in komorni glasbenik. Dodiplomski študij saksofona je končal na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. S kompozicijo se je začel ukvarjati kot samouk pri svojih 14. letih. Od leta 2016 se redno izobražuje pri red. prof. Urošu Rojku. Kot saksofonist je večkratni nagrajenec mednarodnih in državnih tekmovanj. Kot poustvarjalec se je predstavil na večjih festivalih klasične in improvizirane glasbe. Kot komponist se je predstavil na festivalu ISCM Svetovni glasbeni dnevi Slovenija (2015), z Experimental studiem južnozahodnega nemškega radia iz Freiburga v okviru festivala Predihano - Matrix 2016 na gostovanju, Leicht über Linz Avstrija (2016), Plastenje časa – Zvokotok (2017). Kot komponist se je izpopolnjeval v Linzu in na mednarodni poletni akademiji Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Na področju sodobne izvajalske prakse se je izpopolnjeval z ansambli za sodobno umetniško glasbo: Klangforum Wien in Ictus Ensemble iz Bruslja. V letu 2017 je prejel za dosežke na področju kompozicije Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.
 

« Napovednik

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Christian Kobi / Klaus Filip (CH-A)
Nikola Jančić / Tilen Lebar (SRB-SLO)
 


Mala dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
2 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas