Hodworks: PLESNA DELAVNICA

Hodworks: PLESNA DELAVNICA

plesna delavnica

Delavnica, ki jo vodi znana koreografinja Adrienn Hód nosi tematiko znanih del njene plesne skupine Hodworks. Po intenzivnem ogrevanju se udeleženci lotijo raziskovanja številnih plasti koreografskih del v obliki solov, duetov in manjših plesnih skupin. Skupaj z Adrienn se bodo naučili različnih tehnik dihanja, glasovnega treninga ter uporabe glasu kot dela same koreografije. Učili se bodo tudi kreiranja različnih plesnih form preko telesnega zaznavanja ter uporabe lastnih občutij in odnosa do svojega telesa, do okolja, do glasbe in ritma.

Madžarska koreografinja Adrienn Hód je bila kar štirikrat nominirana za nagrado Rudolfa Labana in je znana po svojem radikalnemu pristopu k telesu, prostoru, uporabi eksperimentalne glasbe in vzajemnih povezavah med njimi, vključno z občinstvom. Leta 1993 je diplomirala na Budimpeštanski plesni šoli in premore formalno izobrazbo s širokega polja gibalnih stilov in gledaliških pristopov, kar ji omogoča osredotočanje na plesalce ter dekonstrukcijo in rekonstrukcijo lastnih gibov. Poleg ustvarjanja lastnih koreografij uči sodobne plesne tehnike, improvizacijo in kompozicijo, od leta 2005 je redna predavateljica na Plesni akademiji v Budimpešti, kot plesalka pa sodeluje v delih Márte Ladjánszki.

Kot koreografinja nenehno raziskuje nove vidike in neskončno raznolikost načinov, kako se telo lahko giba na odru, ter neposrednih vtisov, ki jih ti zbujajo v občinstvu. Hódova prevrača ter nenehno reinterpretira to, kar vidi v obdobju vaj. Njena dela skušajo iz plesalcev »izvleči« to, kar se v njih zares dogaja, ter slednje povezati z občinstvom, pogosto igrivo in s samonanašalnim humorjem. Svoja dela rada uprizarja v prostorih brez scenografije. »Minimalizem do konca,« kot temu pravi sama: »Telesa in glasovi lahko napolnijo vsak prostor. Pritegne me čisti nič. Praznina je zame navdih, ki vzdraži mojega duha.«

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Delavnico vodi: Hodworks

Producent : Goran Pakozdi, Karmen Keržar
Produkcija : Zavod EN-KNAP


S podporo : Balassijev inštitut v Ljubljani


 


Trajanje: 135 minut

Vstopnice:
Vstop prost! Rezervacije na goran.pakozdi@en-knap.com (Trenutno so vsa mesta na delavnici zasedena!)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas