Enzo Fabiani Quartet in Boris Kovač New Ritual Quartet

Enzo Fabiani Quartet in Boris Kovač New Ritual Quartet

koncert

Boris Kovač in Enzo Fabiani Quartet so stari znanci Zavoda EN-KNAP. Boris Kovač je že leta 1996 napisal glasbo za izjemno uspešno prestavo Struna in Želo – prvi dotik, medtem ko je za izvedbo poskrbel ravno Enzo Fabiani Quartet. Plodovito sodelovanje se je nadaljevalo leto kasneje, ko sta Iztok Kovač in Sašo Podgoršek ustvarila že drugi plesni film, Vrtoglavi ptič, v katerem je slišati glasbo glasbenikov, ki jih boste poslušali v tokratnem Cankarjevem torku. Boris Kovač se je EN-KNAP-u ponovno pridružil leta 2004 v predstavi Neskončna, saj je šlo za srečanje dveh zgodnjih koreografij Iztoka Kovača - sola Kako sem ujel Sokola in predstave Struna in Želo – prvi dotik iz leta 1996,  v kateri glasbeno podlago nudi nepozabni Borisovim godalni kvartet. Najnovejši stik zavoda in izvrstnega Borisa Kovača pa se je zgodil leta 2010, ko je prispeval del glasbe za dokumentarni odrski dogodek Pozor hud Ples!.

Obuditev godalnega kvarteta Enzo Fabiani se ujema z letošnjo 25. obletnico Zavoda EN-KNAP in njegove produkcije, za katero je glasbo napisal vojvodinski glasbenik in skladatelj Boris Kovač, ki je svoj čas deloval in živel v Sloveniji. V prvem delu bo Enzo Fabiani zaigral delo Play on String (music for last dinner), ki ga je skupina EN KNAP uporabila v svoji predstavi, nato pa bo Kovač s svojo zasedbo predstavil najnovejše skladbe, zbrane na dveh albumih za založbo ReR. Številni poznavalci menijo, da gre za Kovačevo najboljše delo doslej.

Enzo Fabiani kvartet je gostoval po številnih evropskih državah ter imel odmevne koncerte v Salzburgu, Münchnu, Dunaju, Bruslju, Gentu, Lizboni, Bologni, po državah nekdanje Jugoslavije in seveda po Sloveniji. Vitalno so bili povezani s sodobnim umetniškim ustvarjanjem: posneli so glasbo za številne plesne in gledališke skupine (Betontanc, PTL, Zavod EN-KNAP, Drama, münchenska skupina Dance Energy) in filme (Ekspres-Ekspres, Vrtoglavi ptič in Sladke sanje). Poleg Play on String so posneli še album Betontrack, pregled skladb avtorja Mitje Vrhovnika Smrekarja. Krstno so izvedli več del slovenskih skladateljev Larise Vrhunc, Urške Pompe, Boruta Kržišnika in Petra Kusa.

Opus Borisa Kovača obsega dvajset albumov pod svojim imenom, odigral pa je že več kot petsto koncertov v petindvajsetih državah. Gre za vsestranskega glasbenika, ki je v svoji glasbeni karieri med drugim sodeloval pri 25 gledaliških projektih, 3 filmih in 5 TV produkcijah.
 

« Napovednik|Glasba

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Nastopajo: Maja Naveršnik, violina; Srečko Meh, violina;  Sonja Vukovič, viola; Pavle Rakar, violončelo; Boris Kovač, soprano, alto saksofon, bas klarinet, melodion ; Slobodanka Stević, klavir, klaviature; Siniša Mazalica, kontrabas; Lav Kovač, bobni, tolkala
 

Produkcija: Cankarjev dom (Cankarjevi torki)

V sodelovanju z: Zavod EN-KNAP


Vstopnice:
10 eur (*8eur) (Več na: https://www.cd-cc.si/sl/kultura/glasba/enzo-fabiani-quartet-boris-kovac-new-ritual-quartet)

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas