Moja vloga v odnosih

predstavitveni dnevi psihodrame

Druga delavnica z naslovom MOJA VLOGA V ODNOSIH, bo 14.04.2018 od 17h do 20h. Tokrat bomo s pomočjo psihodrame raziskovali vloge, ki jih zavzemamo v medosebnih odnosih v različnih življenjskih situacijah.
 

Se kdaj sprašujete: Ali sem dovolj dobra/dober, uspešna/uspešen, odgovorna/odgovoren, si zaslužim…ali smem…? Ali kdaj prisluhnete notranjega glasu, ki pravi: Trdo delaj! Ljubiti je nevarno! Bodi močna/močan in Ne jokaj! Razne zapovedi in prepovedi, ki smo jih ponotranjili že v zgodnjem otroštvu definirajo kdo smo danes, kakšen odnos imamo do sebe in kako delujemo z drugimi. Na delavnici bomo imeli možnost raziskati ali so nam ta prepričanja še vedno v pomoč in podporo ali pa so nas začela ovirati in je čas za SPREMEMBE.
 

KOMU SO DELAVNICE NAMENJENE?
Delavnice so namenjen odpiranju in seznanjanju ljudi s psihodramo in njenimi ugodnimi učinki na poti samorealizacije. Vabljeni vsi, stari nad 21 let, ki ste motivirani za osebno raziskovanje in osebno delo.
Delavnice so namenjene tudi temu, da zainteresirani udeleženci delavnic nadaljujejo svoje osebno raziskovanje in osebno delo na psihodramskih skupinah, ki bodo potekale redno, čez celo leto.
 

KAJ PONUJA SKUPINA?
Skupina vam bo nudila varnost in podporo ter intimno okolje v katerem boste lahko raziskovali svoje notranje čustvene in miselne procese, odnos do sebe, odnose z drugimi…in mnogo več, brez strahu, da bi bili zasramovani ali kaznovani. S pogledom v sebe, v svoj lasten čustveni svet, v svoj lasten način komunikacije in v svoje lastne odnose se lahko osvobodimo prisilnih vedenjskih vzorcev in zaživimo sebe. Skupina deluje po načelih diskretnosti, nenasilne komunikacije in dobronamernosti vseh udeleženih.
 

KAJ JE PSIHODRAMA?
Psihodrama je akcijska metoda skupinskega dela, ki nudi pogled vase, v naše odnose in življenje samo. Nekatere metode in tehnike v psihodrami so izposojene iz gledališča (igranje vlog, oder na katerem se odvijajo prizori iz življenja…). Igranje vlog je vsestranska metoda, ki izhaja iz kompleksne teorije o vlogah, o odnosih in o kreativnosti. V psihodrami je možno »odigravati« prav vse, kar je dobronamerno in ne ogroža članov skupine. Ponuja izkušnjo spontanega raziskovanja kaj se je zgodilo v dani situaciji (tukaj in zdaj) in kaj se ni ali pa bi si mi želeli, da bi se zgodilo pa nismo smeli ali zmogli. Omogoča, da razrešimo konflikte iz preteklosti. V psihodrami lahko raziskujemo tudi sanje in kaj nam sporočajo.
 

SKUPINO VODITA
Tanja Stanković, dipl. soc. del., art terapevtka (CEATh), TA-jevka in psihodramska praktičarka v  superviziji Centra za psihodramo v Zagrebu in Instituta za psihodramo po mednarodnem programu, ki je je akreditiran s strani EAP-a (European Association for Psychotherapy) in FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations).
IN
Jerneja Munc, prof. lik. umet., svetovalka na področju socialnega varstva in osebnostne rasti z dolgoletnimi izkušnjami dela z ranljivimi skupinami ljudi.
 

« Napovednik|Humanistika|Izobraževanje|Kulturna vzgoja

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Tanja Stanković, Jerneja Munc

Produkcija: Katarza Kolektiv


Bralnica

Trajanje: 180 minut

Vstopnice:
Prostovoljni prispevki, prosimo, da svojo udeležbo potrdite preko e-pošte jerneja.munc@gmail.com ali na 051 870 744

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas