Neforma 64

Neforma 64

Serija glasbeno-performativnih improvizacij

V 64. Neformi bomo prvič preizkusili idejo RE-DO. Kuratorja bosta izbrala 8 edicij iz preteklih štirih let Neforme in ustvarjalce ponovno k sodelovanju. Predlagata jim neizvedljivo: ponovitev improvizacije, ki so jo že izvedli. Gre za humoren in aburden predlog, ki se ne jemlje povsem resno, a hkrati vseeno omogoča specifičen vstop in odziv ustvarjalcev na predlagano: kako se relacioniram do tistega kar je bilo, do sebe takrat, kaj izostrim, kaj zavržem, koliko je sploh ostalo z mano? V prvem poskusu RE-DO se bodo ponovno srečali Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek ter Žiga Murko, ki so skupaj nastopili na 50.ediciji Neforme septembra 2016.
 

Nastopajoči:


Pozavnist, skladatelj in producent Žiga Murko je izjemno dejaven predstavnik mlajše generacije slovenskih jazzistov. Po nastopu na Jazz festivalu Ljubljana 2012 z zasedbo Ziga Murko 13 je uspešno raziskoval nove poti elektronike in podzemne hiphop produkcije. Razvil je svojstven glasbeni jezik, ki je v domačem prostoru pustil pečat predvsem zaradi prepletanja in zvočnega plastenja različnih glasbenih zvrsti. Njegovo delo je prepričalo veliko tujih založb, med drugimi tudi Burnt tapes, Radio Juicy in Acorn tapes ter domači ZARŠ records in rx:tx.
 

Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek sta plesalca, ki raziskujeta različne prostore/ realnosti ter načine bivanja v njih. Skoznje se instinktivno prebijata s ciljem ultimativne izkušnje yoge, enosti. Poti, sta se srečali, v realnosti urbanih podzemnih plesov, kjer sta plesalca na začetku delovala. Skupaj ju je vodilo v željo po distanci, vsega. In v gorski koči sta odkrila svojo voljo. Zdaj padata v praznino momenta in puščata odmev njunega gibanja ki je fuzija različnih urbanih in klasičnih plesnih tehnik, katerih spomin še vedno ostaja v telesu, čeprav sta iskalca svobode, in jo tudi dosežeta, ko presežeta. In sta prisotna z distanco, njuno telo pa je samo prevodnik. Najljubši je občutek, ko sta zares eno, takrat se začne njun ples v neskončnost, sobodo in smrt. Bolj konkretni cv-iji pa na raznih spletnih naslovih, en od njih je https://www.facebook.com/alienexp/

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: glasba - Žiga Murko, ples - Žigan Kranjčan, Gašper Kunšek

Produkcija: Zavod Sploh

Nastopajoči: glasba - Žiga Murko, ples - Žigan Kranjčan, Gašper Kunšek

Kuratorka plesnega programa: Katja Legin
Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler

Produkcija: Zavod Sploh


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas