Nega sebe

Nega sebe

delavnica

Glede na dober odziv preteklega meseca sva se odločili, da nadaljujeva s PREDSTAVITVENIMI DNEVI PSIHODRAME, zato toplo vabljeni vsi že poznani in še nepoznani raziskovalci. V maju pripravljava tretjo delavnico z naslovom SLEPE ULICE V MOJEM ŽIVLJENJU, ter četrto DELAVNICO O POGUMU. V juniju, predenj skočimo v poletje in na dopuste, pa delavnico z naslovom NEGA SEBE.


Z nego sebe nas bombardirajo od vse povsod. Obstaja nešteto diet in »čudežnih« tablet. Ogromno ponudb za razne telesne treninge, aktivne vadbe ... Svetujejo nam: naredi to ali naredi ono, pa to bo bolje. Večno zdravi in večno mladi. Prisluhnite notranjemu otroku, glasu iz globine duše … Ste kdaj naveličani ali frustrirani zaradi vseh teh zahtev? Na delavnici boste dobili prostor in čas zase.


KOMU SO DELAVNICE NAMENJENE?
Delavnice so namenjen odpiranju in seznanjanju ljudi s psihodramo in njenimi ugodnimi učinki na poti samorealizacije. Vabljeni vsi, stari nad 21 let, ki ste motivirani za osebno raziskovanje in osebno delo.
Delavnice so namenjene tudi temu, da zainteresirani udeleženci delavnic nadaljujejo svoje osebno raziskovanje in osebno delo na psihodramskih skupinah, ki bodo potekale redno, čez celo leto.


KAJ PONUJA SKUPINA?
Skupina vam bo nudila varnost in podporo ter intimno okolje v katerem boste lahko raziskovali svoje notranje čustvene in miselne procese, odnos do sebe, odnose z drugimi…in mnogo več, brez strahu, da bi bili zasramovani ali kaznovani. S pogledom v sebe, v svoj lasten čustveni svet, v svoj lasten način komunikacije in v svoje lastne odnose se lahko osvobodimo prisilnih vedenjskih vzorcev in zaživimo sebe. Skupina deluje po načelih diskretnosti, nenasilne komunikacije in dobronamernosti vseh udeleženih.


KAJ JE PSIHODRAMA?
Psihodrama je akcijska metoda skupinskega dela, ki nudi pogled vase, v naše odnose in življenje samo. Nekatere metode in tehnike v psihodrami so izposojene iz gledališča (igranje vlog, oder na katerem se odvijajo prizori iz življenja…). Igranje vlog je vsestranska metoda, ki izhaja iz kompleksne teorije o vlogah, o odnosih in o kreativnosti. V psihodrami je možno »odigravati« prav vse, kar je dobronamerno in ne ogroža članov skupine. Ponuja izkušnjo spontanega raziskovanja kaj se je zgodilo v dani situaciji (tukaj in zdaj) in kaj se ni ali pa bi si mi želeli, da bi se zgodilo pa nismo smeli ali zmogli. Omogoča, da razrešimo konflikte iz preteklosti. V psihodrami lahko raziskujemo tudi sanje in kaj nam sporočajo. Metoda je nežna a seže globoko. Težko je o njej pisati, potrebno jo je iskusiti.


SKUPINO VODITA
Tanja Stanković, dipl. soc. del., art terapevtka (CEATh), TA-jevka in psihodramska praktičarka v  superviziji Centra za psihodramo v Zagrebu in Instituta za psihodramo po mednarodnem programu, ki je je akreditiran s strani EAP-a (European Association for Psychotherapy) in FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations).


in
 

Jerneja Munc prof. lik. umet., svetovalka na področju socialnega varstva in osebnostne rasti z dolgoletnimi izkušnjami dela z ranljivimi skupinami ljudi.
PRISPEVEK IN DODATNE INFORMACIJE
Delavnici sta odprti in udeleženci prispevajo prostovoljne prispevke, ker pa smo prostorsko omejeni vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite preko e-pošte jerneja.munc@gmail.com ali pokličete na 051 870 744. Prav tako lahko pokličete ali pišete za dodatne informacije.
 

« Napovednik

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Tanja Stanković, Jerneja Munc

Produkcija: Katarza Kolektiv


Bralnica

Trajanje: 180 minut

Vstopnice:
Vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas