Neforma 65

Neforma 65

serija glasbeno-performativnih improvizacij

Bara Kolenc, Matevž Kolenc in Mitja Cerkvenik (jesusonecstasy) bodo na 65. Neformi predstavili zvočno-performerski eksperiment, ki se ukvarja z modulacijo performerjevega glasu in z njegovo gibalno reakcijo na to modulacijo. Ker se bo tokratna Neforma odvijala v okviru dogodka, posvečenega razglednicam Aleša Debeljaka, bodo avtorji za izhodišče vzeli besedila s teh razglednic.

--------------------------------------

Matevž Kolenc je od leta 2006 dalje samozaposlen v kulturi kot skladatelj, aranžer, producent glasbe in inštrumentalist. Je član in glasbeni vodja skupine Melodrom, s katero so izdali štiri studijske albume, od leta 2012 dalje pa stalni pridruženi član skupine Laibach, pod okriljem katere deluje kot skladatelj, producent glasbe in aranžer. Redno ustvarja glasbo za plesno-gledališke projekte (sodeloval je z Baro Kolenc, Janezom Janšo, Nejcem Gazvodo in drugimi).  V sodelovanju z Miho Šajino je napisal glasbo za eksperimentalni dokumentarni film Obzornik – Vlak senc (Nika Autor, 2017), s katerim se je Slovenija predstavila na zadnjem Beneškem bienalu. V zadnjih letih se veliko posveča raziskovanju in ustvarjanju eksperimentalne glasbe, predvsem na področju binaural zvoka, mešanja glasbenih elementov s t. i. soundesignom in računalniške modulacije zvoka v gledališču. Z večkanalnimi zvočnimi inštalacijami je opremil predstavi Demian (Jana Menger, 2018) in Blackholes (Bara Kolenc, 2018) ter sodeloval z angleškim glasbenim umetnikom Alastairom McNeillom na projektu Souvenir na festivalu Sonica 2017.

https://www.discogs.com/search/?q=matevž+kolenc&type=all


Mitja Cerkvenik je zaključil študij v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko z razvojem ritem mašine, ki mu je odprla možnost z elektronsko glasbo nastopiti v živo. S performansi se je širšemu občinstvu predstavil pod psevdonimom jesusonecstasy, vendar je večinoma ustvarjal z akustičnimi inštrumenti za film (v režiji Črta Brajnika) in gledališke predstave (v režiji Bare Kolenc). Zanimanje za zvok ga je pripeljalo do snemanja in produciranja drugih glasbenih skupin (Noair, Toxine, Zmelkoow, Bas in glas) in ustvarjanja avdio-vizualnih in intermedijskih umetniških inštalacij (Soundlighter z duom IZLAND, Reality Grinder z Andrejem Koruzo). Od leta 2015 živi v Berlinu, kjer goji svojo strast do razvoja elektronskih glasbenih inštrumentov.

www.mitjacerkvenik.com

Bara Kolenc je ustvarjalka na področju scenskih umetnosti in filozofinja. Svoj doktorat iz filozofije je pridobila na Filozofski fakulteti v Ljubljana. Pri založbi Analecta je leta 2014 izšla njena knjiga Ponavljanje in uprizoritev: Kierkegaard, psihoanaliza, gledališče. Plesno izobrazbo je pridobivala tako na področju klasičnega kot sodobnega plesa. Leta 2003 je bila prejemnica dunajske štipendije Danceweb na ImpulsTanz festivalu. V času svojega delovanja je ustvarila deset celovečernih predstav, več plesnih predstav za mlade ter številne solo performanse, instalacije, lecture performanse kot tudi eksperimentalne videe. Za svoje delo je prejela številna priznanja in nagrade, nazadnje mednarodno pomembno nagrado Theatertreffen Stückemarkt Comission of Work 2016.

www.barakolenc.com
 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Ples: Bara Kolenc
Glasba: Matevž Kolenc, Mitja Cerkvenik

Kuratorka plesnega programa: Katja Legin
Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
Vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas