Mala Kline: SONG

Mala Kline: SONG

plesna predstava

"Naj me poljubi s poljubi svojih ust—" (Visoka pesem, 1: 2)

jezik je eden
telo je eno
življenje je eno
en dotik
en poljub
en dih
samo en
samo ti
samo jaz
samo on
samo moja ljubezen
moja golobica
samo ena
samo

SONG temelji na Visoki pesmi, enemu največjih mističnih besedil zahodne tradicije. Tako kot Pesem je SONG trajno iskanje odnosa z drugim. SONG je subtilno meditativno minimalistično delo, ki s plesom in koreografijo raziskuje potenciale jezika. Kako nas jezik kot medij lahko pripelje v odnos; z nezamenljivim, telesom, prostorom, glasbo in občinstvom, in postane pesem. SONG je ljubezenska pesem, ki jo pišemo v vsakem izjavljanju.


SONG je prvi del trilogije, ki si prizadeva razviti jezik (jezike) - skozi telo - ki jih je treba občutiti, da jih razumemo.

Koreografinja, plesalka in filozofinja Mala Kline, ki ustvarja hkrati v Sloveniji in Belgiji, je eno najprepoznavnejših koreografskih imen svoje generacije. Je izvrstna plesalka in performerka, katere obsežen mednarodno prepoznan koreografski opus zaznamuje metodološko natančno razvita plesna praksa. Njeno samostojno koreografsko delo vse od začetkov izhaja iz gradnje nenavadnih odrskih podob, ki nikoli ne preidejo na raven razvidnega in nedvoumno strukturiranega odrskega znaka, ampak prej ustvarjajo specifična, pomensko pretočna in potentna ozračja, sestavljena iz konsistentnih in metodološko natančno organiziranih koreografskih organizmov. Za svoje delo je prejela več nagrad, med drugimi Zlato ptico, več Povodnih mož ter nagrado Ksenje Hribar za koreografijo.

 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Koncept in koreografija: Mala Kline
Kreacija in izvedba: Eftychia Stefanou
Prostor in kostum: Petra Veber
Glasba: Nenad Sinkauz
Luč in tehnično vodstvo: Jaka Šimenc
Izvršna produkcija: Ajda Kline
Produkcija: ELIAS 2069 and Mercedes Klein
Soprodukcija: Pekinpah, Center kulture Španski borci/Zavod EN-KNAP, Platform 0090 Antwerpen, Kino Šiska and Nomad Dance Academy in the frame of CoFestival
Zahvala: Ministry of Culture of Slovenia, City of Ljubljana, Department of Culture. Thanks to Urša Sivič, Hana Vodeb, Aleš Zorec, Gašper Puntar, Mesut Arslan.


 

 


Velika dvorana

Trajanje: 53 minut

Vstopnice:
12 eur; 8 eur dijaki, študenti; upokojenci; brezposelni in osebe s hendikepom vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas