Francoski novi val #1

Francoski novi val #1

dvojni plesni večer

FRANCOSKI NOVI VAL #1
Leïla Ka: Morda
in
Alexandre Fandard: Nekateri takšni ostanejo

V četrtek, 9. maja ob 20h se nam v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna na odru Španskih borcev predstavljata dva mlada francoska avtorja in sicer oba s svojima debitantskima solo koreografijama. Tako v maju gostimo predstavi »Morda«, mlade koreografinje Leile Ka, ter »Nekateri takšni ostanejo«, koreografa Alexandra Fandarda. Francoski novi val #1 pa bo zgolj prvi v seriji treh večerov pod pokroviteljstvom Francoskega Inštituta v Ljubljani, saj z veseljem najavljamo še dva večera francoskih umetnikov, ki se bosta odvila jeseni.

Predstava »Morda« želi ponazoriti kako težko je v današnji družbi ostati zvest samemu sebi. Sprašuje se o omejitvah, o aspiracija pa tudi o neredu in kaosu, pri čemer gre za kaos, ki je znan domala vsem - za vse prepogosto zmedo, ki nastane, ko človek skuša biti to kr je. Mlada plesalka in koreografinja Leïla Ka se v svoji debitantski solo koreografiji znajde v brutalnem dialogu sama s sabo, kjer preko različnih koreografskih jezikov išče mnogotere identitete, ki sestavljajo eno osebo. Na nek način bije boj, ki se ne bo nikoli končal.

Na odru pa sem bo predstavil tudi mlad francoski koreograf Alexandre Fandard v predstavi »Nekateri takšni ostanejo«. Solo, ki se giblje med plesom in performansom je svojo inspiracijo našel v Beckettovem citatu: »Vsi se rodimo nori; nekateri takšni ostanejo.« Gre za delo, ki izhaja iz estetike chiaroscuro in ki z izjemno poetiko in slikovitostjo preko telesa raziskuje vrtoglavo norost - to brezna praznine, ki je neusahljiv vir očarljive ustvarjalnosti.

 

Trailer NEKATERI...
Trailer NEKATERI TAKŠNI OSTANEJO
Trailer MORDA
Trailer MORDA

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Leïla Ka: Morda

Koncept in performans: Leïla Ka
Oblikovanje svetlobe: Laurent Fallot

Alexandre Fandard: Nekateri takšni ostanejo

Koreografija in nastop: Alexandre Fandard
Svetovalec: Mélina Lakehal
Oblikovanje svetlobe: Alexandre Fandard, Mélina Lakehal
Oblikovanje zvoka: Noël Rasendrason & Alexandre Fandard
Kostumografija: Gwendolyn Boudon
S podporo in v koprodukciji z: Laboratoire des Cultures Urbaines et Espace Public du CENTQUATRE-Paris

PRODUKCIJA GOSTOVANJA:
Izvršna producentka programa Plesna Vesna: Karmen Keržar / Uredništvo in stiki z javnostjo: Nina Smerkol / Marketing: Goran Pakozdi / Tehnična izvedba: Gal Škrjanec Skaberne, Omar Ismail, Hotimir Knific, Aleksander Plut, Leon Curk, Špela Škulj / Koordinator tehnične ekipe Španskih borcev/EN-KNAP: Jaka Šimenc / Umetniški vodja CK Španski borci, direktor in umetniški vodja Zavoda EN-KNAP: Iztok Kovač / Direktorica CK Španski borci, vodja programa in produkcije Zavoda EN-KNAP: Marjeta Lavrič
 

V sodelovanju in s podporo Francoskega inštituta v Sloveniji.

Dvojni plesni večer gostuje v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki v Centru kulture Španski borci in v sodelovanju z mrežo Aerowaves predstavlja mlado, ekstravagantno evropsko plesno produkcijo.
 

Program Zavoda EN-KNAP podpirata: Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo (ki podpira tudi dejavnost Španskih borcev) in Ministrstvo za kulturo RS.
 


Velika dvorana

Trajanje: 50 minut

Vstopnice:
12 eur; 8 eur dijaki, študenti, upokojenci; brezposelni vstop prost

 

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas