MOSTE OPEN

MOSTE OPEN

Ponovno se bo zgodil dan, ko se naša umirjena četrt prebudi in vabi vse bližnje in daljne na dan druženja ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Druga edicija dogodka MOSTE OPEN, ki ga organizirata Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste, se bo zgodila v soboto, 14. septembra na ploščadi Centra kulture Španski borci. Dan Moščanov in Moščank, ki vabi na sproščeno druženje vse Ljubljančane, pomeni dan, ko se navadno polno parkirišče prebudi in oživi s pomočjo raznolikih društev in lokalnih skupin, ki vse leto tako ali drugače bogatijo lokalno življenje. Po lanskoletnem zelo uspešnem dogodku tako ponovno vabimo vse moščanske organizacije in vse prebivalce te gosto poseljene četrti, da se nam pridružite in skupaj s smehom in klepetom napolnimo vsem nam ljube Moste!

Dan bo zaznamovalo raznoliko dogajanje od popoldneva do noči. Skozi cel dan nas bo spremljal Funky flea market - sejem rabljenih in unikatnih stvari vezanih na hiphop subkulturo. V zgodnjih urah bodo vaši najmlajši lahko uživali v ustvarjalnih in ekoloških delavnicah, se družili ob učenju raznih veščin ter različnih mladinskih, športnih in plesnih aktivnostih. Mladinci bodo lahko izdelali svoj zemljevid Most, tekmovali v športih in plesali ulične plese, se izmojstrili v taborniških veščinah in skozi medgeneracijsko druženje poskušali osvojiti balinarski pokal.
 
Preizkusili boste lahko »pijana očala« in tako na varen način ugotovili zakaj alkohol in promet ne gresta z roko v roki. Ljubitelji lončnic in vseh zelenih prijateljic pa bo razveselila delavnica presajanja sobnih rastlin. Za vse, ki so si skozi poletje umazali svoje najljubše superge, bomo poskrbeli s pravo čistilnico čevljev. Ozaveščali vas bomo o čistih mestnih zelenicah in pobiranju iztrebkov. Vse obiskovalce pa vabimo tudi v notranjost Španskih borcev, kjer si boste lahko ogledali fotografsko razstavo podob iz azilnih domov.
 
Celotno dogajanje bo pospremila kulinarična ponudba, tradicionalni brezplačni golaž ter glasba izpod spretnih prstov izbranih Dj-ev mlajše generacije ljubljanskega Kluba K4. Dan druženja in kulture bomo zaključili z zibanjem v ritmih funka, bluesa in eksperimentalnega rocka skupine Magic Jam.
Vabljeni!
 

« Napovednik|Glasba|Izobraževanje|Kulturna vzgoja|Ples in gledališče|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Zavod EN-KNAP, Mladinska postaja Moste


Dvorišče Španskih borcev

Trajanje: 360 minut

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas