Neforma 78

Neforma 78

improvizacijski dogodek

V novo leto skačemo z že 78. Neformo! Oblikovali jo bodo štirje ustvarjalci mlajše generacije, ki so še kako v formi, da nam poženejo kri po žilah. Komaj čakajo, da se podajo v prostor tveganja in predajo trenutkom presenečanja. Raznorodni, zagnani, samosvoji, prodorni bodo drug drugega skozi zvok in ples izzivali prvič skupaj, pred nami. V mesecu prosincu,  ko sonce ob ponovno rastočem dnevu spet bolj proseva, vas vabimo, da prilezete iz svojih brlogov, da vas prežarčimo še mi.

BIOGRAFIJE:

Nabrani iz treh različnih vetrov nas bodo ogrevali:

April Veselko, mlada plesalka, preformerka in koreografinja. Svojo plesno pot je v ranem otroštvu začela pri Plesni izbi Maribor. Ustvarila je več avtorskih projektov pod produkcijo Zavoda Federacije in bila izbrana kot rezidenčni umetnik festivala Nagib 2014. Kot plesalka je sodelovala z različnimi mednarodno uveljavljenimi koreografi. Letos zaključuje mednarodno Dance’s Start Up izobraževanje v Bologni, v Italiji. Več let je sodelovala na tekmovanju plesnih miniatur OPUS 1 in bila kar štirikrat nagrajena z nagrado za najboljšo koreografsko idejo.

Beno Novak, profesionalni sodobni plesalec, ustvarjalec ter soustanovitelj KUD Qulenium Ljubljana. Leta 2016 je diplomiral na Salzburški ekperimentalni akademiji za ples (SEAD) iz sodobnega plesa in performansa, svoje znanje, kot izbran študent pa nadaljeval na oddelku Tisch Dance (New York University) ter plesni akademiji The Place (London). Od leta 2017 redno pleše znotraj večjih kompanij po celem svetu kot so: Gary Clarke Company, Jason Mabana Dance, James Wilton dance company, itd. Aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi festivala Kalejdoskop Kranj in Ljubljana ter sodobno-plesnega festivala Summer intensive Portugal.

Matjaž Bajc, kontrabasist mlajše generacije. Šolanje glasbe se je učil v Kaučičevi kreativni šoli imenovani Kombo B – Zvočni Izviri, kontrabas pa pri Joštu Drašlerju ter Giovanni Maierju. Deluje v različnih zasedbah kot so Koromač, Brencl Banda, Kombo B, Triiis, WoodEnsamble, Acamar, MaRuŽi TjažDaGa trio.

Urban Kušar, samozaposleni v kulturi kot instrumentalist. Glasbeno šolo je začel obiskovati pri osmih letih, kasneje se je izpopolnjeval pri sokrajanu bobnarju Marku Lasiču in po petih letih zaključil bobnarsko šolo Zlatka Kaučiča. V tem času je koncertiral in posnel 2 zgoščenki s Kombom B – Zvočni Izviri. Vsa ta leta je igral bobne v zasedbi Koromač, s katero je prav tako posnel 2 zgoščenki. Leta 2016 je ustanovil skupino Nesesari Kakalulu, s katero je veliko nastopal in posnel ploščo.

 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod SPLOH

Ples: April Veselko, Beno Novak

Glasba: Matjaž Bajc, Urban Kušar


Kuratorka plesnega programa: Tina Valentan
Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas