PREMIERA: Bili smo...bomo

PREMIERA: Bili smo...bomo

plesna predstava

Skozi gib in zvok odgovarjava na vprašanja o absolutnosti stvarstva in ponovni senzibilizaciji meje jaza. Iščeva najine samopodobe v razmerju do sveta onkraj praga zavesti, zlite z vsakdanjim okoljem in vedenjskimi situacijami. Iščeva predbesedne pomene vesolja, pomene katere utelešava in živiva. Postavljava enačbo stvarstva v čas in prostor gledalca.
 

Katja Kolarič (1993) se je po končani osnovni šoli vpisala na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, svoj študij pa nadaljuje na Akademiji za ples v Ljubljani, kjer se uči vseh plesnih zvrsti (sodobni ples, balet, show dance, itd). Njen cilj je postati profesionalna plesalka in ker želi biti pri doseganju tega čim uspešnejša, se poleg plesa na Akademiji že od leta 2003 v plesu intenzivno tudi neformalno izobražuje. Prejela je številne nagrade na tekmovanjih v kategoriji disco dance, pod mentorstvom Rosane Hribar pa je ustvarila tudi avtorski solo z naslovom Dreams, za katerega je leta 2016 prejela srebrno priznanje na državnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev Opus. Kot plesalka je sodelovala pri številnih predstavah in performansih s področja sodobnih plesnih umetnosti.
 

Andrej Supančič, oblikovalec zvoka, glasbenik in glasbeni producent z večletnimi izkušnjami s področja televizijske, filmske ter glasbene umetnosti. Samouk multi inštrumentalist ter ustvarjalec alternativne elektronske ter rock glasbe. Svojo karierno pot začel kot režiser sinhronizacij, kasneje pa se je pridružil ustvarjalcem resničnostnih televizijskih vsebin, zvočno opremljal neodvisno in odvisno televizijsko in filmsko produkcijo ter ustvarjal glasbo v podporo umetniškim inštalacijam.
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Katja Kolarič, Andrej Supančič

Produkcija: Katja Kolarič; korpod. Zavod EN-KNAP


Mala dvorana

Trajanje: 35 minut

Vstopnice:
8 eur; 5 eur dijaki, študenti, upokojenci; brezposelni in hendikepirani vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas